Prijzen

Bijzondere prestaties verdienen het beloond te worden met extra aandacht en maatschappelijke erkenning. Daarom reikt University Fund Wageningen ieder jaar prijzen uit aan de mensen die zo’n bijzondere prestatie hebben geleverd. Daarmee krijgt ook goed onderwijs en onderzoek van Wageningen University & Research aandacht.

Het universiteitsfonds reikt vier soorten prijzen uit.

Diesprijs

De prijs bestaat uit de Onderzoeksprijs, de Outstanding Alumnus Award en de Persprijs. Deze prijzen wisselen elkaar af in een driejaarlijkse cyclus en worden uitgereikt tijdens de Dies Natalis van de universiteit.

Scriptieprijs

Deze jaarlijks terugkerende prijs is bedoeld voor studenten van Wageningen University die een excellente scriptie of publicatie hebben geschreven in de masterfase van hun studie.

Mansholt-Business Award for Sustainable Entrepreneurship

Deze drie-jaarlijkse award wordt toegekend aan een succesvolle ondernemer die op enthousiasmerende en duurzame wijze een onderneming leidt.

Teacher of the Year Award

Deze jaarlijks terugkerende award is bedoeld om kwalitatief hoogstaand onderwijs aan de universiteit te stimuleren. Het geld dat de winnende docent en de genomineerden krijgen gebruiken ze voor onderwijsdoelen.