Bruinvissen

Dossier

Bruinvissen

In dit dossier vindt u nieuws, achtergronden, en onderzoeksresultaten over bruinvissen, onder andere over populaties, het voorkomen van bijvangst en de mogelijke oorzaken van strandingen van bruinvissen.

Dit dossier wordt regelmatig aangevuld met recente informatie, updates uit de media en resultaten uit het onderzoek.

Niet alleen het onderzoek van Wageningen Marine Research wordt getoond, maar ook dat van andere onderdelen van Wageningen University & Research. Zo bundelen we alle relevante informatie voor u.

  Nieuws over bruinvissen:

  Nieuws 2015 - 2014

  Nieuws 2013 -2012

  Nieuws 2011 - 2010

  • Blog ZeeinZicht: Luisteren onder de zeespiegel
   19 dec 2011
   Tessa van Heumen en Lisette Mekkes van Wageningen Marine Research voeren mee met het zeilschip ‘Song of the Whale’ om onderzoek te doen naar bruinvissen op de Doggersbank, in het Engelse deel van de Noordzee.
    
  • Bleker: "Meer onderzoek naar populatie bruinvis"  & Bruinvisbeschermingsplan
   23 nov 2011
   "Er moet meer onderzoek komen naar de populatie en bijvangst van de bruinvis in Nederlandse wateren.", aldus staatssecretaris Henk Bleker van EL&I bij het in ontvangst nemen van het bruinvisbeschermingsplan. 
  • Blog ZeeinZicht: Bruinvissen vanuit de wolken
   31 mei 2011
   Hans Verdaat schreef een blog over het vliegen over de Noordzee om de verspreiding en de aantallen bruinvissen te kunnen onderzoeken. We kijken welke delen van de Noordzee belangrijk voor ze zijn, of ze in verschillende seizoenen op andere plekken zwemmen en of er over de jaren verschuivingen te zien zijn in die locaties. 

  Publicaties:

  Meer over het onderzoek: