Dossier
Groen in de stad
Een groene omgeving heeft veel voordelen. Het heeft een positief effect op de gezondheid van mensen en draagt bij aan de leefbaarheid van een wijk. Bedrijven vestigen zich graag in een groene omgeving en onroerend goed is gewilder, waardoor de economische groei van een stad wordt versterkt. Wageningen University & Research doet samen met partners al jaren onderzoek naar de effecten van groen in de stad.
Waarom groen in de stad?
Groen in de stad verbetert het milieu, zorgt voor een rijke biodiversiteit, vermindert luchtvervuiling, zorgt voor waterberging, dempt geluidshinder en verkoelt in warme periodes. Groen is ook essentieel voor een klimaatbestendige en duurzame omgeving. Daarnaast is er een aangetoond positief effect op de gezondheid en sociale verbindingen van mensen die in een groene omgeving wonen, werken en recreëren.
- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan
Publicaties
-
pH-induced conformational changes of lupin protein-pectin mixtures and its effect on air-water interfacial properties and foaming functionality
-
Consumer acceptance of mycelium as protein source
-
Dietary starch, non-starch polysaccharides and their interactions affect nutrient digestibility, faecal waste production and characteristics differentially in three salmonids : Rainbow trout, Atlantic salmon and Arctic charr
-
Effects of settleable versus unsettled biofloc removal strategy on aquaculture system performance and microbial community
-
Can earthworms and root traits improve plant struvite-P uptake? A field mesocosm study
-
Plate size or plating? Effects of visual food presentation on liking, appetite, and food-evoked emotions in online and real-life contexts
-
Unravelling the dominant role of phosphorylation degree in governing the functionality of reassembled casein micelles : Implications for future dairy production through precision fermentation
-
Prokaryotic and eukaryotic microbial community dynamics in biofloc systems supplemented with non-starch polysaccharides
-
The ‘Carrot Test’ : An approach to characterize individual differences in oral processing behaviour and eating rate
-
Microtube self-assembly leads to conformational freezing point depression