3 april 2017

Afgelopen vrijdag werd het tweede jaarlijkse symposium van het Dutch Arbovirus Research Network (DARN) georganiseerd door het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). DARN werd opgericht in 2016 door wetenschappers van WUR en UMCG.

Het DARN symposium is een podium voor jonge onderzoekers om resultaten van onderzoek aan arthropoden (muggen, teken) en de virussen die door deze arthropoden worden overgebracht op mens en dier (arbovirussen) te presenteren. Het publiek heeft genoten van presentaties van jonge onderzoekers uit Leiden, Groningen, Nijmegen, Utrecht, Rotterdam, Wageningen en Lelystad. Tevens konden wij genieten van een keynote lezing van Dr. Andres Merits van de Universiteit van Tartu, Estland. Namens Wageningen Bioveterinary Research (WBVR) presenteerde Rianka Vloet de resultaten van haar onderzoek naar de vector competentie van Nederlandse muggen voor Rift Valley fever virus (foto) en Piet van Rijn presenteerde resultaten van zijn onderzoek naar de rol van niet-essentiƫle eiwitten in de transmissie van Orbivirussen. Na deze inspirerende dag werd aangekondigd dat het DARN symposium van 2018 zal worden georganiseerd door WBVR in Lelystad.