Duurzame fokkerij

Dossier

Duurzame fokkerij

Duurzame fokkerij kent meerdere dimensies: het dier, het bedrijf en de omgeving.

Wageningen University & Research, Animal Breeding & Genomics, waarin onderzoek en universitair onderwijs samenkomen, houdt zich met bezig met alle drie. Maar alles begint bij het dier. De effecten van een veeverbetering hebben vervolgens hun weerslag op het bedrijf en op de omgeving.

Bijvoorbeeld. Vruchtbare, gezonde koeien met sterke benen en uiers kunnen langer probleemloos melk produceren. Dit verhoogt zowel de levensduur als de levensproductie, beide zijn economisch interessant. Hetzelfde geldt voor het verbeteren van de voerefficiƫntie, dus meer melk per eenheid voer. In dit onderzoek past ook het verlagen van de methaanemissie door genetische selectie.

Binnenkort volgt informatie voor de diersoorten varkens en pluimvee.

Video

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Blogs