VIC Sterksel volop aanwezig op Agrarische Dagen Someren

VIC Sterksel volop aanwezig op Agrarische Dagen Someren

6 september 2017

Met een eigen stand en een bijdrage aan het symposium ‘Voer voor Voedsel; kringloopeconomie in de praktijk’ is het Varkens Innovatie Centrum (VIC Sterksel) van Wageningen Livestock Research nadrukkelijk aanwezig tijdens de aanstaande Agrarische Dagen op 16 en 17 september in Someren (Noord Brabant). VIC Sterksel presenteert daarbij haar visie, missie en belangrijkste speerpunten uit haar onderzoek en innovaties. De ‘Agrarische Dagen Someren’ is de grootste landbouwbeurs van zuid Nederland.

Innovaties en kennisdoorstroming

VIC Sterksel fungeert als de proeftuin voor de (inter)nationale varkenshouderij. Het biedt ruimte voor innovaties en innovatieve ontwikkelingen, met een tweeledig doel, namelijk (1) het vergroten van het innovatievermogen van het MKB en (2) een snelle kennisdoorstroming naar de praktijk. Voor dat laatste zijn de Agrarische Dagen Someren uitermate geschikt. Zo is Theo Duteweerd, manager VIC Sterksel, op zaterdag de 16e lid van het discussiepanel tijdens het symposium ‘Voer voor Voedsel’. Centrale vraag daarbij luidt hoe we het rendement van de agrarische sector kunnen verbeteren.

Verder besteedt VIC Sterksel in haar stand ruimschoots aandacht aan diverse speerpunten uit innovatie en onderzoek. Actuele issues daarbij zijn o.a. lange staarten, emissiearme huisvesting, integrale stalsystemen en optimaal stalklimaat.

A minute to win it!

Tijdens deze dagen gaat VIC Sterksel graag met u in gesprek. Daarbij is er voor de belangrijkste doelgroepen iets te winnen. Te beginnen bij de kinderen: bij onze stand kun je meedoen met een zakloopwedstrijd. Meedoen is kans maken op een schoolreisje met je klas naar het Varkens Innovatie Centrum Sterksel! Hier leer je alles over varkens en hun omgeving.

De vak geïnteresseerden (varkenshouders, medewerkers van varkensbedrijven, erfbetreders/adviseurs) nodigen we uit om zich bij de stand in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Onder de aanmelders verloten we een excursie naar VIC Sterksel met een studieclub, of club van vak geïnteresseerden!