Over Wageningen Marine Research

Onze missie

  • To explore the potential of marine nature to improve the quality of life.
  • Wageningen Marine Research is hét Nederlandse instituut voor toegepast marien ecologisch onderzoek met als doel kennis vergaren van en advies geven over duurzaam beheer en gebruik van zee- en kustgebieden.
  • Wageningen Marine Research is onafhankelijk en wetenschappelijk toonaangevend.

Ga snel naar:

Deskundigheid en betrouwbaarheid

De belangrijkste kwaliteit van Wageningen Marine Research is haar deskundigheid op het gebied van het functioneren van mariene ecosystemen. Wageningen Marine Research is deskundig wat betreft de invloed van gebruikers op deze ecosystemen en het identificeren van de duurzame gebruiksmogelijkheden van het ecosysteem. Kennis van het beleid en de regelgeving waarmee deze economische sectoren zijn en worden geconfronteerd is hierbij essentieel. Tevens heeft Wageningen Marine Research gedegen kennis van het functioneren van aquatische productiesystemen.

.

Onafhankelijkheid

Vanuit haar wetenschappelijke kennis en expertise zal Wageningen Marine Research in de uitvoering van haar onderzoek en de totstandkoming van haar advisering objectiviteit waarborgen met oog voor de maatschappelijke context van haar onderzoek.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Testimonial over de samenwerking bij de ontwikkeling van een model voor een schone sleepboot

Jules Verlinden, Innovatie Coördinator bij SMIT
Het project heeft geresulteerd in een model dat de milieu-impact van sleepboten aantoont en overal ter wereld toe te passen is
Jules Verlinden, Innovatie Coördinator bij SMIT