Mare (13) doet onderzoek bij de Noordpool - Jeugdjournaal

Mare (13) doet onderzoek bij de Noordpool - Jeugdjournaal

26 juli 2017

Het is zomervakantie! Toch ligt Mare niet op haar handdoek op een zonnig strand. Samen met haar moeder, bioloog en toxicoloog bij Wageningen Marine Research, is zij op expeditie naar Spitsbergen. Tijdens de expeditie doen zij onderzoek naar verschillende effecten van menselijke activiteiten op het leven in zee.

Het team bestaat uit Martine van den Heuvel-Greve, haar dochter Mare van den Heuvel, Frits Steenhuisen (milieuwetenschapper Arctisch Centrum Universiteit Groningen) en Michiel Klaassen (student Oceanografie en Limnologie). Middels een blog houden zij ons goed op de hoogte van de expeditie. De verhalen zijn te lezen op de blog 'Kust & Zee'.

Natuurlijk hoopt Wageningen University & Research dat de onderzoekende houding van Mare aanstekelijk is. Met haar optreden bij het Jeugdjournaal heeft de jeugd een kijkje gekregen in het wetenschappelijke onderzoek. Bekijk de onderstaande video, of ga naar de website van het Jeugdjournaal.