Netwerkevent ter ere van het eenjarig bestaan Regiocentrum Yerseke

Netwerkevent ter ere van het eenjarig bestaan Regiocentrum Yerseke

29 maart 2017

Het Regiocentrum van Wageningen Marine Research in Yerseke bestaat al weer een jaar dankzij het samenwerkingsconvenant met dertien regionale partners in Zeeland waaronder Provincie Zeeland, gemeente Reimerswaal, de Producentenorganisatie (PO) Mosselcultuur en andere organisaties en bedrijven in de vissector*.

Deze maand trad ook de HZ University of Applied Sciences toe tot het convenant. Ter ere van dit jubileum organiseert Wageningen Marine Research een netwerkevent op vrijdagmiddag 31 maart van 13.30 – 17.00 uur aan de Korringaweg 7 te Yerseke. De middag staat in het teken van wat we het afgelopen jaar hebben bereikt samen met de regio plus waar er de kansen en behoeften liggen voor de toekomst.

Beeld uitnodiging.jpg

Hoe maakt wetenschappelijk onderzoek het verschil in de regio?

Tijdens de middag wordt er een aantal lopende projecten belicht met als invalshoek hoe onderzoek het verschil kan maken in de regio. De onderwerpen van de pitches zijn: ‘TTX als kans voor verbetering van de gehele keten’, ‘Innovatieve technieken in langjarig schelpdieronderzoek’ en ‘De Zuidwestelijke Delta: proeftuin voor integraal water- en ecosysteembeheer’. Samen met opdrachtgevers,convenantpartners en andere relaties kijken we vervolgens in een interactieve sessie naar de toekomst en behoefte van de regio.

Regiocentrum in beeld

Bij Wageningen Marine Research in Yerseke wordt onderzoek gedaan op het gebied van de schelpdier- en zeevisserij en ecologisch zeeonderzoek. Ter ere van het eenjarig bestaan hebben we de mooiste onderzoeksfoto's uit Yerseke verzameld. Neem hier een kijkje!

*De partners in de samenwerkingsovereenkomst zijn: PO Mosselcultuur, VisNed, United Fish Auctions, Nederlandse Oestervereniging, J. Barbé BV, Krijn Verwijs BV, Machinefabriek Bakker BV, Murre Techniek BV, Koninklijke Prins & Dingemanse, Roem van Yerseke, Provincie Zeeland, Gemeente Reimerswaal, HZ University of Applied Sciences.