mosselen

Symposium over schelpdieren in Regiocentrum Yerseke

11 april 2017

Op 21 april a.s. organiseert Wageningen Marine Research een symposium over schelpdieren in Yerseke ter ere van het afscheid van prof. dr. Aad Smaal.

Wetenschappers van de Radboud Universiteit en Wageningen Marine Research nemen de genodigden mee in uiteenlopende onderwerpen en onderzoek over bijvoorbeeld de rol van schelpdieren in het ecosysteem en schelpdieren als eco-engineers.

12:30 uur Inloop met koffie/ thee
13:00 uur Opening door dagvoorzitter Dr. Nathalie Steins, coördinator Regiocentrum Yerseke, Wageningen Marine Research
13:05 uur Introductie Dr. Tammo Bult, directeur Wageningen Marine Research
13.20 uur Schelpdieren in het ecosysteem, Prof. Dr. Peter Herman, Deltares, Radboud Universiteit
13.50 uur Feedback door de filter feeders, Dr. Henrice Jansen, Wageningen Marine Research & Institute of Marine Research, Noorwegen
14.10 uur Feedback door de schelpdierkwekers, Dr. Jacob Capelle, Wageningen Marine Research & University of Applied Sciences HZ Vlissingen
14.30 uur Schelpdieren als eco-engineers, Prof. Dr. Tom Ysebaert, Wageningen Marine Research, NIOZ & Universitaire Instellingen Antwerpen
14.50 uur Cockles and mussels alive alive oh, Prof. Dr. Aad Smaal, Wageningen Marine Research & Aquaculture and Fisheries group, Wageningen University & Research
15.20 uur Afsluiting, Dr. Martin Scholten, Algemeen directeur Animal Sciences Group Wageningen University & Research

Over prof. dr. Aad Smaal

Aad Smaal is sinds 1997 verbonden aan Wageningen Marine Research en haar voorgangers, Imares en het RIVO. Voordien heeft hij gewerkt bij het Rijksinstituut voor Kust en Zee en bij de Deltadienst van Rijkswaterstaat. Sinds 2007 is hij buitengewoon hoogleraar duurzame schelpdiercultuur aan Wageningen Universiteit. Zijn onderzoek heeft zich vooral gericht op de rol van schelpdieren in het ecosysteem. Tijdens het symposium zal worden belicht wat dit betekent voor waterbeheer en schelpdiercultuur. Samen met collega onderzoekers heeft hij zich ingezet voor de toepassing van kennis in de praktijk, in samenspraak met de mensen uit de praktijk.