Priva E-Line unit en M-Line unit, met E-Line module, zuiveringsinstallatie goedgekeurd

8 maart 2017

Op 2 maart 2017 heeft de Beoordelingscommissie Zuiveringsinstallaties Glastuinbouw een positief oordeel gegeven over het zuiveringsrendement van de Priva E-Line unit en M-Line unit met E-Line module zuiveringsinstallatie.

De installatie verwijdert de gewasbeschermingsmiddelen uit het lozingswater met een oxidatieproces gebaseerd op toediening van H2O2 en lage druk UV. De unit is eind november getest door de business unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research, volgens het meetprotocol dat is vastgesteld door het Platform Duurzame Glastuinbouw. Hierdoor is de BZG-lijst nu uitgebreid tot vijf goedgekeurde zuiveringsinstallaties. De E-Line unit is een op zichzelf staande installatie die het lozingswater kan zuiveren, waar de E-Line module een M-Line unit ontsmettingsinstallatie ombouwt tot een zuiveringsinstallatie.

Voor meer informatie over de installaties kan contact worden opgenomen met de betreffende toeleveranciers. Voor informatie over het laten testen van een zuiveringsinstallatie volgens het meetprotocol kunt u contact opnemen met Jim van Ruijven (jim.vanruijven@wur.nl; 03174 81387).