Wageningse robotexperts bij Heuvelrug Robot Event

Wageningse robotexperts gaan kinderen begeleiden tijdens het Heuvelrug Robot Event op 24 juni. Vorig jaar experimenteerde het Cursusproject Amerongen samen met Wageningen University & Research met een Robot Event. Dit bleek een groot succes, waarbij ruim 100 kinderen actief aan de slag gingen met robots. Ook dit jaar gaan de Wageningse experts in Agro- en Food Robotica de kinderen helpen.

Georganiseerd door Heuvelrug Robot Event
Datum za 24 juni 2017
Locatie Heuvelrug Robot Event

Een van de hoofdelementen is de LEGO Mindstorms Challenge in het theater. Daarnaast zijn er tal van 'binnendruppel-activiteiten' voor het publiek en onderzoekers van Wageningen University & Research zullen Agro & Food robots laten zien.

Robotevent voor jeugd en volwassenen

“We willen jeugd graag goed voorbereiden op de verschillende robotwedstrijden tijdens het Heuvelrug Robot Event in Amerongen (Allemanswaard)”, aldus Jelica Honders.

Erik Pekkeriet van het Wageningse Agro Food Robotics team: “Op die dag gaan we bijna heel Allemanswaard gebruiken. Het moet iets leuks en leerzaams worden voor de jeugd en volwassenen, voor jongens en meisjes”. Inmiddels is een commissie in het leven geroepen die de organisatie op zich heeft genomen.

Wedstrijdopdrachten

Een aantal wedstrijdopdrachten staan op de site, waaronder een 'Drone Flight Challenge', een afwasborstelbot 'BorstelBot', 'Rescue Robots' en nog veel meer. » Bekijk het programma en schrijf je in

Lespakket 'Robots bouwen' voor scholen

Vorig jaar was het hoogtepunt de Mindstorms Challenge waarbij teams van twee kinderen streden om de slimste robot die binnen drie uur gerealiseerd moest worden. Zo’n challenge staat ook dit jaar weer op de rol. Er is een project gestart waarbij we de scholen faciliteren met LEGO Mindstorms setjes met een kort lespakket met instructie. Met Mindstorms kun je via de laptop sensoren koppelen met een computerblok en vervolgens weer (intelligente) motoren aansturen. Zo bouwen de kinderen in de klas een echte robot. Geïnteresseerde scholen kunnen zich melden via de site van het cursusproject (cursusprojectamerongen.nl).

Crowdfunding: Doneer en krijg een kijkje achter de schermen!

Om voldoende Mindstorms setjes voor scholen aan te kunnen schaffen is geld nodig. We doen niet alleen een oproep aan bedrijven, maar ook aan ouders, vrienden en liefhebbers die techniek een warm hart toedragen. Donoren bieden we een kijkje achter de schermen bij Wageningen University & Research Agro & Food Robotica en ze worden extra in de watten gelegd tijdens het event.

Doneer aan de Crowdfunding