Bachelor Bodem, Water, Atmosfeer

De bachelor Bodem, Water, Atmosfeer gaat over de processen in, op en boven de aarde. Allerlei natuurlijke processen hangen sterk samen en hebben de aarde gevormd tot wat hij nu is. Wij mensen beïnvloeden deze processen doordat wij proberen steeds beter gebruik te maken van de ruimte en grondstoffen. Doe kennis op over landschapsvormen, grondwater, de morfologie, ecologie en chemie van beken, rivieren en meren en de invloed van weer en klimaat. Dus over bodem, water, atmosfeer. Je leert hoe extreme weersomstandigheden en klimaatverandering ingrijpen op de leefomgeving van plant, dier en mens. Hoe voedingsstoffen in de bodem worden vastgehouden en alles over biologische activiteit die daar plaatsvindt en dus hoe je de bodem beter en duurzamer kunt benutten voor voedselproductie. Jouw kennisdomein bestaat uit al deze samenhangende natuurlijke processen waarbij er sprake is van een samenspel tussen natuur- en scheikunde, biologie, wiskunde en aardrijkskunde. Met deze kennis kun jij bijdragen aan een duurzaam leefbare wereld!

  • Bachelor Bodem, Water, Atmosfeer

Opbouw van Bodem, Water, Atmosfeer

In het overzicht van de Opbouw van de opleiding kun je per studiejaar bekijken welke vakken je kunt volgen. Lees ook meer over de Achtergrond van de opleiding en Vergelijk de opleiding.

Studenten vertellen

Wil je weten hoe studenten de opleiding en het studeren in Wageningen ervaren? Lees en bekijk de Verhalen van studenten.

Aansluitende masters

Na je bachelor heb je toegang tot een aantal masteropleidingen. Naast de opleidingen waar je direct toegang toe hebt zijn er mogelijkheden om naar andere masteropleidingen door te stromen. Lees meer over de Aansluitende masteropleidingen.

Beroepen en toekomst

Lees welke beroepen je kunt gaan doen als je na je bachelor een master hebt afgerond en lees de verhalen van afgestudeerden op Banen na de opleiding Bodem, Water, Atmosfeer.

Toelating en inschrijving

Kijk op de pagina Toelating & Inschrijving of je met jouw achtergrond wordt toegelaten tot de opleiding en schrijf je in!*

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan


*Vanaf september 2018 wordt deze opleiding volledig in het Engels aangeboden. Meer informatie over dit programma volgt in september 2017. Wil je op de hoogte blijven van de Engelstalige bachelors? Stuur dan een mail naar studievoorlichting@wur.nl.