Bachelor Economie en Beleid

Ruimte, energie, milieu, natuur en voedsel zijn kerngebieden die in de toekomst een steeds belangrijkere plaats in gaan nemen. De bachelor Economie en Beleid is specifiek gericht op deze Wageningse kerngebieden. In drie jaar word je een econoom die werkt aan uitdagende thema’s als energie, internationale handel, ontwikkelingseconomie, milieu, inrichting van de groene ruimte en voedselproductie. Je combineert economische kennis met inzicht uit beleids- en toegepaste natuurwetenschappen. Dit leert je om oplossingsgericht te denken en te onderzoeken. De combinatie van economie en beleid, toegepast op de verschillende kerngebieden, maakt je uniek voor uiteenlopende werkgevers en biedt je talloze mogelijkheden voor je toekomst.

  • Bachelor Economie en Beleid

Opbouw van Economie en Beleid

In het overzicht van de Opbouw van de opleiding Economie en Beleid kun je per studiejaar bekijken welke vakken je kunt volgen. Lees ook meer over de Achtergrond van de opleiding en Vergelijk de opleiding.

Studenten vertellen

Wil je weten hoe studenten de opleiding en het studeren in Wageningen ervaren? Lees en bekijk de Verhalen van studenten.

Aansluitende masters

Na je bachelor heb je toegang tot een aantal masteropleidingen. Naast de opleidingen waar je direct toegang toe hebt zijn er mogelijkheden om naar andere masteropleidingen door te stromen. Lees meer over de Aansluitende masteropleidingen.

Beroepen en toekomst

Lees welke beroepen je kunt gaan doen als je na je bachelor een master hebt afgerond en lees de verhalen van afgestudeerden op Banen na de bachelor Economie en Beleid.

Toelating en inschrijving

Kijk op de pagina Toelating & inschrijving of je met jouw achtergrond wordt toegelaten tot de opleiding en schrijf je in!

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan