Bachelor Internationaal Land- en Waterbeheer

Droogte, erosie, overstromingen en slecht beheer van land en water bedreigen voedselproductie in grote delen van de wereld. In deze opleiding zoek je naar oplossingen voor die vraagstukken. Je combineert kennis uit technische en sociale wetenschappen. Je maakt plannen om land en water beter te gebruiken en onderzoekt de rol van de verschillende betrokkenen. En je kijkt naar de gevolgen voor bewoners van ingrepen zoals een dam, terrassen of een irrigatiestelsel. Daarbij vormt de hele wereld je werkterrein: van Thailand tot Ethiopië en van Peru tot Nederland.

• Internationaal Land- en Waterbeheer Bachelor

Opbouw Internationaal Land- en Waterbeheer

In het overzicht van de Opbouw van de opleiding kun je per studiejaar bekijken welke vakken je kunt volgen. Lees ook meer over de Achtergrond van de opleiding en Vergelijk de opleiding.

Dit maakt de opleiding uniek

+ Technisch en sociaal
Je leert over technische, sociaal-economische en bestuurlijke aspecten van het beheer van land en water. Dit maakt onze afgestudeerden tot breed inzetbare professionals.

+ Internationaal
Je richt je op gebieden in de hele wereld waar problemen zijn met land- en waterbeheer. Zoals tropische gebieden waar overstromingen en erosie voorkomen of Zuid-Europa en de subtropen waar irrigatie en drinkwatervoorzieningen nodig zijn. Ook in Nederland spelen actuele vraagstukken rond wateroverlast en verdroging, land- en bodemherstel.

Studenten vertellen

Wil je weten hoe studenten de opleiding en het studeren in Wageningen ervaren? Lees de Verhalen van studenten.

Aansluitende masters

Na je bachelor heb je toegang tot een aantal masteropleidingen. Naast de opleidingen waar je direct toegang toe hebt, zijn er mogelijkheden om naar andere masteropleidingen door te stromen. Lees meer over de Aansluitende masteropleidingen.

Beroepen en toekomst

Lees welke beroepen je kunt gaan doen als je na je bachelor een master hebt afgerond en lees de verhalen van afgestudeerden op Banen na de opleiding Internationaal Land- en Waterbeheer.

Toelating en inschrijving

Voor deze opleiding heb je een vwo-diploma nodig met wiskunde A of B en natuurkunde. Kijk bij Toelating & Inschrijving of je met jouw achtergrond wordt toegelaten en schrijf je in!*

*Vanaf september 2018 wordt deze opleiding volledig in het Engels aangeboden. Meer informatie over dit programma volgt in september 2017. Wil je op de hoogte blijven van de Engelstalige bachelors? Stuur dan een mail naar studievoorlichting@wur.nl.