Bachelor Landschapsarchitectuur en Ruimtelijke Planning

De opleiding Landschapsarchitectuur en Ruimtelijke Planning gaat over de ontwikkeling van het toekomstige landschap. Je maakt plannen voor het landschap van de toekomst. Dat is een creatief proces waarbij je rekening moet houden met wensen en ideeën van bewoners, gebruikers en andere belanghebbenden. Je leert om je verbeeldingskracht te gebruiken. Zo kom je tot vernieuwende oplossingen voor bijvoorbeeld de toegenomen afvoer van rivieren, het ontwerp van de buitenruimte in stadvernieuwingsprojecten, de herbestemming en inrichting van militaire terreinen of de ontwikkeling van infrastructuur. Je hebt daarbij kennis nodig van ecologie, bodem, hydrologie, geografie en economie. Het landschap is ontstaan door natuurlijke invloeden, maar in grote delen van de wereld wordt het nu door mensenhanden vormgegeven.

• Bachelor Landschapsarchitectuur en Ruimtelijke Planning

Opbouw van de bacheloropleiding

In het overzicht van de Opbouw van de opleiding kun je per studiejaar bekijken welke vakken je kunt volgen. Lees ook meer over de Achtergrond van de opleiding en Vergelijk de opleiding.

Studenten vertellen

Wil je weten hoe studenten de opleiding en het studeren in Wageningen ervaren? Lees en bekijk de Verhalen van studenten.

Aansluitende masters

Na je bachelor heb je toegang tot een aantal masteropleidingen. Naast de opleidingen waar je direct toegang toe hebt zijn er mogelijkheden om naar andere masteropleidingen door te stromen. Lees meer over de Aansluitende masteropleidingen.

Beroepen en toekomst

Lees welke beroepen je kunt gaan doen als je na de bachelor een aansluitende master hebt afgerond en lees de verhalen van afgestudeerden op Banen na de opleiding.

Toelating en inschrijving

Kijk op de pagina Toelating & inschrijving of je met jouw achtergrond wordt toegelaten tot de opleiding en schrijf je in!