Studiegids en Rooster

Studiegids

In de studiegids staat de officiële informatie over de BSc en MSc programma's van Wageningen University & Research. Je vindt er informatie over de onderwijsprogramma’s, minoren en vakken. De studiegids is Engelstalig. Je vindt de studiegids van diverse jaren aan de rechterkant van de pagina.

Rooster

Zoek je informatie over een vak, zoals wanneer colleges of examens zijn ingepland? Ga naar de roosters via de rechterkant van de pagina.

De detailroosters voor periode 1 tot en met 6 en de herkansingen februari en augustus van studiejaar 2016-2017 zijn gepubliceerd.

Nuttige informatie over het academisch jaar:

  • Periode 1, 2, 5 and 6 duren 8 weken en hebben een studielast van 12 ECTS studiepunten.
  • Periode 3 en 4 duren 4 weken en hebben een studielast van 6 ECTS studiepunten.
  • Tentamens worden afgenomen binnen de periode waarin het vak wordt aangeboden.
  • Herkansingen worden twee maal per jaar geroosterd: in februari direct na periode 3 en in augustus.
  • Periodes zijn verdeeld in weken, weken hebben weeknummers. De data van deze periodes en weeknummers zijn vermeld in de kalender academisch jaar.

Meerr informatie over de planning van het academische jaar

Courseplanning

De Courseplanning bevat een lijst van vakken die je kunt sorteren op periode en dagdeel (zie tab 'Courses 2016-2017'). Met behulp van dit overzicht is het mogelijk om een studieplanning te maken voordat de detailroosters bekend zijn.

Nuttige informatie over de courseplanning:

  • De meeste vakken hebben 6 ECTS studiepunten. Om de keuzemogelijkheden te vergroten is er een onderscheid tussen ochtend- en middagvakken. In elke periode is een ochtend- met een middagvak te combineren.
  • Tabblad 'Rooms' bevat een lijst met onderwijsruimtes. Hier vind je ook de adressen van de onderwijsgebouwen.
  • Tabblad 'Location Overview' bevat een kaart met alle onderwijsgebouwen en zaal- en gebouwnummers.
  • In de studiegids staat informatie over de inhoud en course coördinatoren van de vakken. De codering van de vakken in de courseplanning komt overeen met die in de studiegids.
  • In gevallen waar de informatie in de courseplanning afwijkt van informatie in de studiegids, is de studiegids leidend.

Avondonderwijs

Nieuw in periode 1 en 2 van 2016-2017 is een proef met een verruimd studierooster waardoor een aantal vakken aan het begin van de avond wordt gegeven. De raad van bestuur van Wageningen University & Research ziet in de verruiming van de tijden een mogelijkheid - naast andere aanpassingen - om de groei van het aantal studenten op te vangen. De verschillende maatregelen, inclusief de pilot, worden op intranet toegelicht. Als het vak is afgelopen worden deelnemers gevraagd mee te werken aan een enquete. Begin 2017 worden de resultaten van de pilot en de conclusies bekend gemaakt en besproken met de Student Council en de WUR-council.

Vragen?

Andere nuttige informatie voor studenten staat hier. Je kunt ook contact met ons opnemen via het contactformulier bovenaand deze pagina.