Studentinformatie

Hoe meld ik me aan voor een Master opleiding? (NL)

Wageningen University & Research biedt masters gericht op de thema's gezonde voeding en leefomgeving. Inhoud en kwaliteit van onderwijs staan voorop.

1. Een volledig ingevuld aanmeldingsformulier (online)

- Aanmeldingsformulier September 2016.

- Aanmeldingsformulier Februari 2017.

- Aanmeldingsformulier September 2017

2. Een kopie van je bachelordiploma en cijferlijst.

Dit mag Nederlands- of Engelstalig zijn. Studenten in het laatste jaar van hun BSc opleiding mogen zich voor het afstuderen al aanmelden. De Toelatingscommissie kan studenten een voorlopige toelating verschaffen gebaseerd op de cijferlijst en de verwachte afstudeerdatum. Zodra je bent afgestudeerd lever je zo snel mogelijk een gewaarmerkte kopie van je diploma en cijferlijst in.

3. De resultaten van je Engelse taaltoets.

Kijk voor meer informatie bij de toelatingseisen.

4. Een motivatiebrief in het Engels.

In deze brief beschrijf je waarom je graag de gekozen studie wil doen en, wanneer van toepassing, een indicatie van de waarde van de studie voor je verdere loopbaan (maximaal een pagina).

5. Een Curriculum Vitae in het Engels.

Alle documenten moeten als PDF formulier worden aangeleverd. Kijk hieronder voor instructies hoe je een gratis pdf-creator kunt downloaden en hoe je documenten kan uploaden?

Alleen complete aanmeldingen zullen door de Toelatingscommissie worden behandeld. Je ontvangt een brief (per email) met daarin een gebruikersnaam en wachtwoord. Ook studenten die niet zijn toegelaten worden geïnformeerd.

Let op: zodra je de documenten hebt opgestuurd, worden ze bezit van de Toelatingscommissie. Stuur daarom geen originelen op.

Betaling: Eén van de voorwaarden om je in te schrijven als student, is het betalen van collegegeld. Er zijn verschillende wijzen van betalen. Kijk bij Collegegeld voor meer informatie. Deze informatie vind je ook in je inschrijfpakket dat je toegestuurd krijgt.

Let op: bij je inschrijving moet je gecertificeerde kopieën van je bachelorsdiploma en cijferlijst inleveren.

Huisvesting: Je kunt je huisvesting regelen via Idealis of particulier. Kijk bij Huisvesting voor meer informatie.