Bachelor Bodem, Water, Atmosfeer

De bachelor Bodem, Water, Atmosfeer gaat over de processen in, op en boven de aarde. Allerlei natuurlijke processen hangen sterk samen en hebben de aarde gevormd tot wat hij nu is. Wij mensen beïnvloeden deze processen doordat wij proberen steeds beter gebruik te maken van de ruimte en grondstoffen. Doe kennis op over landschapsvormen, grondwater, de morfologie, ecologie en chemie van beken, rivieren en meren en de invloed van weer en klimaat. Dus over bodem, water, atmosfeer. Je leert hoe extreme weersomstandigheden en klimaatverandering ingrijpen op de leefomgeving van plant, dier en mens. Hoe voedingsstoffen in de bodem worden vastgehouden en alles over biologische activiteit die daar plaatsvindt en dus hoe je de bodem beter en duurzamer kunt benutten voor voedselproductie. Jouw kennisdomein bestaat uit al deze samenhangende natuurlijke processen waarbij er sprake is van een samenspel tussen natuur- en scheikunde, biologie, wiskunde en aardrijkskunde. Met deze kennis kun jij bijdragen aan een duurzaam leefbare wereld!

  • Bachelor Bodem, Water, Atmosfeer

Meer over Bodem, Water, Atmosfeer

Opbouw

Hier vind je een overzicht van de opbouw van de opleiding Bodem, Water, Atmosfeer en kun je per studiejaar bekijken welke vakken je kunt volgen.

Meer over de opbouw van Bodem, Water, Atmosfeer

Vergelijk met andere opleidingen

Dit maakt Bodem, Water, Atmosfeer uniek:

Integratie

Je bekijkt vanuit verschillende gezichtspunten de processen die onze aarde leefbaar maken.

Vergelijkbare opleidingen

Studenten vertellen

Bodem, Water, Atmosfeer is een goede mix tussen theorie en praktijk.
Zojuist ben ik teruggekomen van een veldexcursie uit de Ardennen.

Lees verhalen van studenten

Aansluitende masters

Na je bachelor heb je toegang tot een aantal masteropleidingen. Naast de opleidingen waar je direct toegang toe hebt zijn er mogelijkheden (door je vrije keuzevakken in de juiste richting te volgen) om in een aantal andere masteropleidingen door te stromen.

Meer over de aansluitende masteropleidingen

Beroepen

Lees hier welke beroepen je kunt gaan doen als je na je bachelor een master hebt afgerond

Mijn werk als meteoroloog is heel dynamisch, het is elke dag weer anders.

Meer over beroepen

Voorlichtingsactiviteiten

Wil je je oriƫnteren op een bachelor opleiding in Wageningen? Kom een kijkje nemen tijdens een van de voorlichtingsactviteiten en stel al je vragen tijdens een:

Open dag

Wanneer je een algemene indruk van de universiteit wilt krijgen en nog niet precies weet welke studie je wilt gaan doen.

Meeloopdag

Wanneer je nog twijfelt tussen een aantal studies of al vrij zeker bent over je keuze is het nog erg handig om een meeloopdag van de studie mee te maken.

Meer over voorlichtingsactiviteiten

Toelating en inschrijving

Bekijk hier of je met jouw achtergrond wordt toegelaten tot de opleiding Bodem, Water, Atmosfeer en schrijf je in!

Meer over de toelatingseisen