Bachelor of Science Tourism

Tourism is een Engelstalige WO-bacheloropleiding waar je alles leert over de relatie tussen toerisme, economie, samenleving, natuur en milieu. Ruim vier procent van de wereldeconomie draait op toerisme, en maar liefst negen procent van alle banen wereldwijd hangt samen met de toeristische sector. Deze opleiding bestrijkt een zeer breed terrein, waarbij duurzame toeristische ontwikkeling centraal staat. Tijdens je studie doe je internationaal onderzoek en leer je hoe toerisme kan bijdragen aan economische ontwikkeling, het behoud van cultuur, natuur en milieu. Zo word je opgeleid tot een veelzijdige jonge professional die kan bijdragen aan duurzame oplossingen voor de grote uitdagingen waar de wereld voor staat.

  • Bachelor of Science Tourism


Opbouw van Tourism

De Bachelor of Science Tourism is een samenwerking (joint degree) tussen Wageningen University & Research en de NHTV University of Applied Sciences in Breda. De eerste twee jaar van de opleiding vinden plaats in Breda. Je rondt het programma af in Wageningen.
> Lees meer over de opbouw van Tourism
> Lees meer over de achtergrond van de opleiding

Aansluitende masters

Na je bachelor heb je toegang tot een aantal masteropleidingen bij NHTV en Wageningen. Naast de opleidingen waar je direct toegang tot hebt zijn er mogelijkheden (door vrije keuzevakken in de juiste richting te volgen) om naar andere masteropleidingen door te stromen.
> Lees meer over de aansluitende masteropleidingen

Beroepen en toekomst

Na een master kun je als afgestudeerde Bachelor of Science Tourism op de arbeidsmarkt terecht als junior in strategische beleidsfuncties, marketing en management of als junior onderzoeker voor onderzoeks- en concultancybureaus.
> Lees meer over banen van afgestudeerden

Voorlichtingsactiviteiten

Door het unieke karakter van de opleiding is het zowel mogelijk om in Breda als in Wageningen naar een open dag van de opleiding te komen. Verder is het mogelijk om in Breda een dagje mee te lopen.
> Ga naar de voorlichtingsactiviteiten van NHTV
> Ga naar de voorlichtingsactiviteiten van Wageningen University

Toelating en inschrijving

Inschrijving en matching voor de Bachelor of Science Tourism vindt plaats bij Wageningen. Bekijk via de link of je met jouw achtergrond wordt toegelaten tot de opleiding Tourism en schrijf je in!
> Lees meer over de toelatingeisen en inschrijving

Blog Bachelor of Science Tourism

Wil je meer weten over de dagelijkse ervaringen van studenten?
> Lees de verhalen op de Bachelor of Science Tourism blog