Agri&Food Topdebat: een keten met geweten - 5 november

Het Agri&Food Topdebat 2014 is een exclusief kennis- en netwerkevenement voor de top van de Nederlandse Agri&Food. Hoe ver reikt het geweten van producenten uit de agri- & foodsector? Welke afwegingen maken zij tussen zakelijke belangen en consumentenbeloftes? Wat zijn hun afwegingen tussen geld en geweten?

  • shutterstock_84884980_vrouw_eten_hamburger_fast_food_.jpg
  • shutterstock_151686425_suikerbieten_oogst.jpg
  • shutterstock_145045690_vlees_verwerken_voedsel_verwerking_fabriek_snijden_rund.png
  • shutterstock_56572750_groothandel_vorkheftruck_handel_vis_LR.jpg
  • shutterstock_143503150_koe_sloot_ondergaande_zon_1000px.jpg

Thema

Het thema van de topdebat is Keten met geweten. Naast een high-level netwerkdiner waar u op peer-to-peer level kunt netwerken worden de leiders van Wageningen UR, Cargill en McDonald's tijdens het Agri&Food Topdebat aan de tand gevoeld over hun balans tussen strategie en moraal in de keten.

Meer over het thema

Keynotes

Jo Sempels, CEO McDonald’s Nederland

“De impact van onze bedrijfsvoering nemen wij heel serieus. Wij nemen onze verantwoordelijkheid; ook als het gaat over dierenwelzijn, voedselveiligheid en –kwaliteit.”

Frank van Lierde, Vice President Cargill Food Systems & Ingredients

“Een verantwoorde toeleveringsketen respecteert mensen en dieren, produceert veilig en voedzaam voedsel, en stimuleert altijd de beste en meest verantwoorde landbouwmethoden. Op die manier verminderen we onze impact op het milieu, beschermen we ons land en conserveren we natuurlijke grondstoffen.”

Louise O. Fresco, Voorzitter van de Raad van Bestuur Wageningen UR

“Uiteindelijk is voedsel, in onze eigen traditie, iets heiligs. Het gaat niet over voedingsstoffen en calorieën. Het gaat over delen. Het gaat over eerlijkheid. Het gaat over identiteit.”

Meer over de sprekers

Programma

  • Datum: 5 november 2014
  • Locatie: Hotel De Wageningsche Berg
  • Host: Louise Fresco, Voorzitter Raad van Bestuur Wageningen UR
  • Dagvoorzitter: Fons de Poel

Bekijk het volledige programma

Aanmelden

Het Agri&Food Topdebat op 5 november 2014 is een exclusief kennis- en netwerkevenement voor de top van de Nederlandse Agri&Food. De top van de Nederlandse Agri&Food sector wordt persoonlijk uitgenodigd om dit topdebat bij te wonen. Heeft u (nog) geen uitnodiging ontvangen? Ook dan kunt u zich aanmelden via het aanmeldformulier, acceptatie is echter onder voorbehoud. Na toelating ontvangt u van ons een bevestiging.

Meer over de algemene voorwaarden en toelating

Organisatie

Het Agri&Food Topdebat is een gezamenlijk initiatief van Reed Business Media (uitgever van onder andere Boerderij, Groenten&Fruit en Elsevier) en Wageningen Academy (het cursus- en seminarportaal van Wageningen UR) en vindt dit jaar voor het eerst plaats. Het is de bedoeling dat het een jaarlijks terugkerend event wordt met topsprekers en actuele thema’s uit de agri- & foodsector.

Meer over de organisatie