Blog voor ouders van studenten en studiekiezers

Studiekiezers en studenten vragen vaak om advies aan hun ouders als ze keuzes moeten maken over studie en beroep. Wageningen University schrijft samen met de decanenkring Arnhem een blog voor ouders. U vindt hier artikelen over het studiekeuzeproces, studeren en financiën. Ouders, studenten en onderwijsprofessionals kunnen ook zelf een artikel aanleveren of reageren op de onderwerpen die besproken worden.

Onderwerpen in het blog voor ouders

De volgende onderwerpen zijn veel gelezen door ouders:

• Werken na je havo of vwo? Is dat een goed idee? Jongvolwassenen kiezen hier toch nogal eens voor. Een flink deel van hen gaat later alsnog studeren.
  • Studiepunten halen is de basis voor het halen van een hbo of wo opleiding. Voor ieder vak kun je een bepaalde hoeveelheid punten halen.
  • Het is voor leerlingen soms moeilijk zicht te krijgen op de verschillende beroepen die er zijn. Voor uw kind en zijn vrienden interessant om over te praten
  • Studiesucces, begin op tijd met studiekeuze is tip 1. Er komen nog negen tips voor studiesucces en wat u als ouder kunt doen voor uw kind.
  • Heeft uw kind een handicap en wil hij toch studeren? Dan is het extra belangrijk hbo's en universiteiten te vergelijken. Hoe gaan ze om met handicaps?
  • Kun je beter niet studeren nu iedereen een studieschuld opbouwt? Wel of niet studeren moet mijns inziens te maken met je capaciteiten en ambities.
  • Hoe kunt u als ouder uw kind helpen bij de stappen die hij moet zetten voor een goede studiekeuze en een fijne loopbaan

Meer onderwerpen vindt u op www.studiekeuzekind.nl