Wetenshapswinkel Wageningen UR

Publicaties en rapporten

De Wetenschapswinkel geeft van elk onderzoek een rapport, folder of een publicatie uit. Alle rapporten en folders van de Wetenschapswinkel zijn opgenomen in de bibliotheek van Wageningen University & Research en gerangschikt op jaar. Daarnaast brengt de Wetenschapswinkel nog meer publicaties uit die u hier kunt vinden.

Wilt u graag een gedrukt exemplaar van een publicatie? Dan kunt u contact opnemen met de opdrachtgever van het project. Deze gegevens staan vermeld op de eerste pagina’s in het rapport. 

Strengthening Community University Research Partnerships: Global Perspectives

Met ondersteuning van de “UNESCO Chair in Community Based Research and Social Responsibility in Higher Education” is een onderzoek uitgevoerd naar samenwerking tussen universiteiten en maatschappelijke organisaties. De resultaten van dit onderzoek zijn terug te vinden in het boek "Strengthening Community University Research Partnerships: Global Perspectives". Het boek beschrijft ontwikkelingen over het thema ‘samenwerken in onderzoeksprojecten en co-creatie van kennis’. Het geeft voorbeelden van allerlei inspirerende vormen van samenwerking, waarbij maatschappelijke organisaties, onderzoekers en studenten zijn betrokken. Het boek geeft een actueel overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen wereldwijd op het gebied van ‘Community Based Research’ en ‘Community Based Learning’. De ontwikkelingen in Nederland worden geïllustreerd aan de hand van voorbeelden uit Groningen en Wageningen.