Voor wie is de Wetenschapswinkel?

Actiegroepen, stichtingen, verenigingen of belangengroepen die een onderzoeksvraag hebben gaan naar de Wetenschapswinkel.

Deze voert namelijk onderzoek uit voor ze. Hiermee zorgen ze voor beweging en zetten ze veranderingen in de maatschappij in gang.

Ze vinden hun weg naar de Wetenschapswinkel omdat ze onvoldoende (financiƫle) middelen hebben om zelf onderzoek te doen. Bijvoorbeeld naar de haalbaarheid van een plan of om antwoord te vinden op een specifieke vraag.

Wat doet de Wetenschapswinkel voor u?

De Wetenschapswinkel brengt u in contact met de juiste onderzoeksgroep van Wageningen University & Research. Samen met u maken deze partijen van uw onderzoekvraag een onderzoeksvoorstel. Tijdens het onderzoek blijft u nauw betrokken bij de voortgang.

Onderwerpen van onderzoek

Een van de voorwaarden voor onderzoek is dat de onderzoeksvragen moeten passen binnen het werkterrein van Wageningen University & Research. Het kan bijvoorbeeld gaan om onderzoeksvragen over voeding en gezondheid, duurzame landbouwsystemen, watermanagement of een leefbare groene ruimte.

Medewerkers Wageningen University & Research en studenten

Studenten vinden binnen de Wetenschapswinkelprojecten een stageplek en voeren de onderzoeken uit. Medewerkers van Wageningen University & Research begeleiden de studenten.