Leren van evalueren

Activiteit

Leren van evalueren

Negen inhoudelijke en diverse workshops, twee debatten en een gesproken column: het programma van de bijeenkomst ‘Leren van Evalueren’ op 29 september 2017 biedt een ruime keuze voor mensen die geïnteresseerd zijn in (impact) evaluaties.

Organisator Vice Versa in samenwerking met IOB, Wageningen University & Research en NWO WOTRO Science for Global Development
Datum

vr 29 september 2017 10:00 tot 17:00

Locatie Wageningen Economic Research Den Haag
Alexanderveld 5
2585 DB Den Haag
070 - 335 8330
Prijsomschrijving Leden Vice Versa 30 euro, niet leden 45 euro (inclusief lunch en borrel)

Eerste middag van het evalueren

In december 2015 organiseerde Vice Versa in samenwerking met een aantal partners (waaronder Wageningen University & Research) de eerste Middag van het Evalueren. Dit vanuit het perspectief van de practitioner: leren van elkaar stond centraal.

Ruim 180 mensen kwamen samen bij Wageningen Economic Research in Den Haag om te praten over vragen als hoe we er nu eigenlijk voorstaan met het gebruik van evidence in de Nederlandse kennis- en ontwikkelingssector. Gebruiken wij de kracht van evaluatie om de juiste manier? En zo niet, hoe kan dat beter? Samen met beleidsmakers, wetenschappers en professionals exploreerden we in een interactieve afwisselende middag de status van impactevaluaties in Nederland en de rol van impactevaluaties in de toekomst. We deden dit vanuit het perspectief van de practitioner: leren van elkaar stond centraal.

Tweede bijeenkomst Leren van evalueren

Het is nu tijd voor een tweede bijeenkomst. Wat zijn de trends op het terrein van impactevaluaties? Welke nieuwe inzichten zijn opgedaan sinds de vorige bijeenkomst en wat is de invloed van recente maatschappelijke en wetenschappelijke ontwikkelingen op impactevaluaties? Hoe evalueer je in een wereld die steeds complexer wordt? Maar bovenal staat de vraag centraal: stellen impactevaluaties de juiste vragen?

We hebben hierover een dagvullend programma samengesteld met interessante sprekers, workshops, twistgesprekken en debatten. Vanuit de organisatoren en door anderen worden er workshops verzorgd over actuele evaluaties en ook een kijkje in de keuken gegeven in het proces van nieuw op te starten impactevaluaties.

Programma Leren van evalueren, 29 september 2017
Tijd Programmadeel Inhoud Spreker
10:00 Binnenkomst, registratie en koffie
10:30 Opening Dagvoorzitter Ruerd Ruben
10:35 Keynote Over de laatste trends en ontwikkelingen binnen de evaluatiewereld Professor Frans Leeuw, directeur van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC)
11:00 Talkshow Het Evaluatie Jaaroverzicht
11:50 Koffie en thee
12:00 Workshopronde 1
13:15 Lunch
14:00 Gesproken column Effectief altruïsme: mogen we meten met mensenlevens?
14:15 Workshopronde 2
15:30 Pauze
15:30 Energizer
15:45 Slotdebat Over de toekomst van evalueren Met onder andere Gonne Beekman (WUR) en Johan van de Gronden (PUM)
16:30 Borrel

Meer informatie over het programma en een beschrijving van de workshops leest u op de website van Vice Versa.

Voertaal: Nederlands (workshops kunnen evt. in het Engels plaatsvinden)

Aanmelden

Meld u aan door een mail te sturen aan angelique@viceversaonline.nl en geef daarbij aan of u wel of geen lid van Vice Versa bent. U ontvangt dan een factuur.