Welkomstdag ouders eerstejaars studenten

Activiteit

Welkom ouders van eerstejaars studenten

Op zaterdag 30 september kunnen ouders en/of andere familieleden (16+) van de nieuwe eerstejaars studenten kennismaken met Wageningen University & Research. U bent welkom op de Campus en in de stad. De eerstejaars zelf zijn natuurlijk ook welkom.

Organisator Wageningen University
Datum

za 30 september 2017

Locatie Orion (Bronland 1, Wageningen)

Het Campus programma wordt georganiseerd door Wageningen University & Research. Het binnenstad programma door de gemeente Wageningen en de plaatselijke ondernemers.

Campus programma

Er zijn presentaties en rondleidingen. De Rector Magnificus heet u welkom. Er is een panel van studenten en medewerkers die ingaan op ‘Do’s en dont’s in het eerste studiejaar’. In de middag is er ook aandacht voor begeleiding van studenten. Er is speciale aandacht voor 'studeren met een belemmering'.
Voor elk onderdeel kunt u zich apart aanmelden. Wilt u vermelden met hoeveel personen u komt?

Tijd Inhoud
09.00 - 10.00 Inloop in campusgebouw Orion met koffie/thee. Informeel contact met studenten.
10.00 - 10.05 Welkom door Hermien Miltenburg, oudervoorlichter.
10.05 - 10.50 'Meer over Wageningen University & Research ' door Arthur Mol, Rector Magnificus. Aansluitend heet de burgemeester van Wageningen, Geert van Rumund, u welkom.
11.15 - 12.15 'Do’s en dont’s in het eerste studiejaar', presentatie met studentenpanel door Hermien Miltenburg, oudervoorlichter.
Lunch Gelegenheid een lunch te kopen in het Orion, koffie/thee, informeel contact met studenten. 12.30 en 13.30 rondwandelingen op de Campus.
13.30 - 14.30 'Als het nét iets minder gaat...' Niet alle studenten halen al hun studiepunten in het eerste studiejaar. Geen reden tot paniek, maar wel zaak om aandacht aan te schenken. Presentatie door opleidingscoördinator Rolf Marteijn met studentenpanel. Er wordt ingegaan op alle vormen van begeleiding. Belangrijk voor alle studenten maar vooral voor studenten met een (kleine of grotere) belemmering.
14.45 - 15.45 'Do’s en dont’s in het eerste studiejaar', presentatie met studentenpanel door Hermien Miltenburg (herhaling van de ochtendpresentatie). Leer van de ervaringen van studenten en ontdek hoe ouders en familieleden een bijdrage kunnen leveren aan een succesvol eerste studiejaar.
10.00 - 16.00 (tussendoor) Er zijn beschreven wandelroutes voor ouders en studenten die op eigen gelegenheid de Campus en de begane grond en eerste verdieping van het Forumgebouw willen ontdekken. Om 12.30 en 13.00 staan er studenten klaar bij het Forumgebouw die u eventueel de weg kunnen wijzen en met u in groepsverband kunnen wandelen.

Voor vragen over het campus programma kunt contact opnemen met Hermien Miltenburg, oudervoorlichter van Wageningen University, via het contactformulier aan de rechterbovenkant.

Gemeente Wageningen programma

Stadswandelingen onder leiding van gidsen (vooraf aanmelden via info@rondleidingenwageningen.nl).

Tijd Inhoud
11.00 - 12.30 Stadswandeling door de gezellige binnenstad
14.00 - 15.30 Stadswandeling door de gezellige binnenstad
16.00 - 17.30 Stadswandeling door de gezellige binnenstad
Startpunt: plein Theater Junushoff, Plantsoen 3. Parkeren: Costerweg 50.

Verder zijn er acties van de plaatselijke horeca (lunch of diner met korting). Ouders en studenten kunnen een gratis ijsje afhalen in de binnenstad. Meer informatie daarover volgt begin september.