Tentoonstelling Birding Wageningen, 70 jaar Vogelwerkgroep Wageningen

Tentoonstelling Birding Wageningen, 70 jaar Vogelwerkgroep Wageningen

“Vogelend Wageningen” is de nieuwe tentoonstelling van de Speciale Collecties van de bibliotheek van Wageningen University & Research. In ‘vogelvlucht’ schetsen we de geschiedenis van onderzoek naar vogels, vanaf de Oudheid tot aan de modernste technieken, zoals het 3-D printen van vogeleieren. Prachtige vogelboeken zoals het 18de-eeuwse foliowerk De Nederlandsche Vogelen van Nozeman en Sepp, en boeken van bekende vogelillustratoren zijn er te zien. Ook modernere werken, recente vogelinventarisatiekaarten en-rapporten en een aantal (reuzen)eieren. Speciaal uitgelicht wordt de kievit – in het Jaar van de Kievit, de studie van vogeleieren (oölogie) en ‘Wagenings’ onderzoek.

Georganiseerd door Wageningen University & Research
Datum ma 17 oktober 2016 tot en met ma 20 maart 2017
Tijd 09:00
Locatie Forum, gebouwnummer 102
Droevendaalsesteeg 2
6708 PB
Wageningen
0317–482160
Vorig jaar brachten leden van de Vogelwerkgroep Wageningen e.o. (onderdeel van de KNNV, Vereniging voor Veldbiologie), een bezoek aan de Speciale Collecties om het origineel te zien van de heruitgave van De Nederlandsche Vogelen. Men was verrast en onder de indruk van de rijkdom van de collectie oude en mooie vogelboeken.
In het begin heeft Wageningen, als relatief jonge universiteit, veel geschonken gekregen, en verzameld, met als doel een brede wetenschappelijke bibliotheekcollectie op te bouwen. Dat een van de eerste bibliothecarissen, Van Pelt Lechner, toen een bekend vogelaar was zal wellicht ook geholpen hebben deze collectie op te bouwen.
Al snel na het bezoek kwam het verzoek van de vogelwerkgroep om in het kader van hun 70-jarig jubileum in 2016 er een tentoonstelling van te maken waar we graag gehoor aan geven.

De tentoonstelling is te bezichtigen bij de Speciale Collecties in de bibliotheek van Wageningen University & Research, van maandag tot vrijdag, van 09.00 – 13.00. Bezichtigen ’s-middags en groepen alleen op afspraak; neem daarvoor contact op met Special Collections.