Activiteit

Visserij in cijfers 2017

Jaarlijks presenteert Wageningen Economic Research de meest actuele prestaties en de ontwikkelingen in de Nederlandse visserijsector.

Georganiseerd door Wageningen Economic Research
Datum

vr 17 maart 2017 13:30 tot en met 17:30

Locatie Alexanderveld 5 Den Haag

Waar gaat het heen met de Nederlandse Visserij?
Tijdens Visserij in Cijfers presenteert Mike Turenhout, onderzoeker Wageningen Economic Research, jaarlijks de economische prestaties en de richting van de Nederlandse visserijsector. Deze actuele inzichten stellen visserij-ondernemers en beleidsmakers in staat om hun koers aan te scherpen.

Dit jaar besteden wij daarnaast extra aandacht aan de impact van Brexit. Teun Visser, afslagdirecteur visafslag Urk, geeft de ontwikkelingen en zienswijze van de visafslag. Siemen van Berkum, senior onderzoeker Wageningen Economic Research, heeft veelvuldig onderzoek gedaan naar de effecten van handelsverdragen, zoals TTIP en CETA, en de Brexit op de agrarische sector. Tijdens zijn presentatie vertaalt hij de opgedane inzichten van Brexit naar de Nederlandse visserijsector.

Na deze presentaties gaan we onder leiding van Krijn Poppe graag de dialoog aan om samen na te denken over de toekomst van de visserij in Nederland. Gegeven de toekomstige uitdagingen, zoals Brexit, willen we graag in gesprek hoe we de huidige prestaties in de visserij vasthouden.

U gaat naar huis met inzicht in het heden en de toekomst van de visserij en u kunt deze inzichten gebruiken voor duurzaam beleid en bedrijfsvoering.

Wij nodigen u van harte uit om samen kennis, ervaringen en idee├źn te delen gericht op een sterke en duurzame visserijsector!

In verband met grote belangstelling dient u zich vooraf te registreren voor de bijeenkomst.