Sander Koenraadt in BNR Gezond over de opmars van de tijgermug

Door de toenemende import en hogere temperaturen komen sommige insecten steeds vaker voor in Nederland. En ze kunnen vervelende ziektes meebrengen. Eén van de insecten, die allang niet meer uitsluitend in tropische landen voorkomt, is de tijgermug. Sander Koenraadt, universitair docent aan het Laboratorium voor Entomologie van Wageningen University, vertelt in het radioprogramma BNR Gezond hoe we de opmars kunnen tegengaan.

De tijgermug kan bijvoorbeeld de knokkelkoorts overbrengen en is in 2005 in Nederland voor het eerst gesignaleerd. Het gespikkelde insect komt mee door de import van bamboe en autobanden. De tijgermug wordt goed in de gaten gehouden door inspecties in bijvoorbeeld havens en bestreden.