Update

Corona-update 29 augustus 2022

Het nieuwe academisch jaar gaat bijna van start en de meeste collega’s zijn terug van vakantie. Studenten en medewerkers komen terug naar Wageningen campus of andere WUR locaties.

We starten gelukkig zonder beperkende coronamaatregelen: studeren, werken en ontmoetingen vinden plaats als gebruikelijk. Wel geeft de overheid nog adviezen om het verspreiden van het coronavirus te beperken.

Scenario’s als leidraad

Op de achtergrond zijn zowel het Coronateam als de taskforce Education in de zomer bezig geweest met het voor onze organisatie uitwerken van het sectorplan middellange termijn aanpak corona mbo ho.

Anders dan eerder vraagt de overheid nu de sector zélf om bij verspreiding van het virus, passende maatregelen te nemen: (onderwijs)instellingen bepalen zelf uiteindelijk zelf hoe de uitwerking eruit ziet. Onze maatregelen voor verschillende corona-scenario’s worden gebaseerd op ervaringen van de afgelopen periode, zodat snel geschakeld kan worden en duidelijke richtlijnen of instructies kunnen worden gegeven voor het werken, studeren en ontmoeten op WUR locaties.

Voor WUR staat voorop dat we een veilige werk- en studieomgeving willen (en moeten) bieden aan medewerkers en studenten, waarbij we ook de kwaliteit van ons werk en onze interacties zo goed mogelijk willen houden. Daarbij hanteren we, net zoals voorheen, voor WU en WR zoveel mogelijk dezelfde richtlijnen.

Ventileren

Goed ventileren van verblijfruimtes blijft van belang zowel voor een gezonde werk-/studieomgeving als bij beperken van verspreiding van het coronavirus. Alle WUR gebouwen en ruimtes (met uitzondering van technische ruimtes) voldoen aan ventilatienormen conform de voor dat gebouw geldende bouwbesluit. Voor onderwijsruimtes geldt daarnaast ook dat WUR voldoet aan het programma van eisen Frisse Scholen. Let echter bij reservering van ruimtes op dat het maximum aantal personen niet wordt overschreden. Zet indien mogelijk ramen en deuren (na afloop) open. Meer ventileren is altijd goed om frisse en schone lucht te houden.

Zelftesten en quarantaine

Neem vooral bij een bezoek aan een WUR locatie weer een paar zelftesten mee, die bij de recepties beschikbaar zijn, en gebruik die wanneer je corona gerelateerde klachten hebt. De webpagina 'mijn vraag over corona' van de overheid geeft duidelijke informatie over isolatie bij een positieve zelftest. WUR hanteert daarom op dit moment geen eigen checklists.

Info.corona beschikbaar

Zoals gezegd, er gelden voor nu geen coronamaatregelen. Mocht je toch vragen hebben over een specifieke situatie binnen WUR, neem dan contact op met het coronateam via info.corona@wur.nl.