Martin Baptist in finale Prins Friso Ingenieursprijs: stem nu!

23 februari 2017

Martin Baptist van Wageningen Marine Research is doorgedrongen tot de finale van de prestigieuze Prins Friso Ingenieursprijs die jaarlijks wordt uitgereikt door het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI).

Voor de titel Ingenieur van het Jaar komen ingenieurs (ir. en ing.) in aanmerking die zich in hun werk onderscheiden met hun expertise, innoverend vermogen, ondernemerschap en maatschappelijke impact. Behalve Martin staan in de finale: dr.ir. Rolf Hut, onderzoeker en docent aan de TU Delft en dr.ir. Rick Scholte, founder en managing director bij Sorama B.V. Op 19 april wordt, tijdens de Dag van de Ingenieur op de TU Delft, door een vakjury en publieksstemming bepaald wie de prijs in de wacht sleept en zich Ingenieur van het Jaar en daarmee winnaar van de Prins Friso Ingenieursprijs 2017 mag noemen.

Vanaf vrijdag 10 maart staan de profielen van de finalisten online op https://www.kivi.nl/over-kivi/dag-van-de-ingenieur/prins-friso-ingenieursprijs/finalisten-2017 en start de publieksstemming. Vanaf dat moment gaan we flink campagne voeren, zodat Martin zoveel mogelijk stemmen krijgt.

Tot en met zondag 16 april krijgt het publiek gelegenheid te stemmen op één van de drie finalisten, vervolgens wordt aan de hand van zowel de bevindingen van de vakjury als de publieksstemming de uitslag bepaald.

De vakjury 2017 wordt voorgezeten door Micaela dos Ramos (Koninklijk Instituut Van Ingenieurs) en bestaat verder uit Imke Carsouw (Brainport Development), Vanessa Evers (Universiteit Twente), Toon Lamers (NTS), Marjan van Loon (Shell), Joop Roodenburg (Huisman), Doekle Terpstra (Nationaal Techniekpact 2020) en Tiedo Tinga (Universiteit Twente).

Dag van de Ingenieur

De uitreiking van de Prins Friso Ingenieursprijs vindt plaats op de Dag van de Ingenieur. De komende editie is woensdag 19 april bij de TU Delft. De Dag van de Ingenieur wordt georganiseerd door KIVI. Met deze dag wil KIVI het belang en de impact van het werk van ingenieurs voor onze samenleving zichtbaar maken.

Lees meer over de bekendmaking van de finalisten op kivi.nl.