Boeren plukken koffie van Arabische koffieplanten

Achtergronden bij onze advertenties

Aantoonbaar zuivere koffie

Door een machine te laten 'ruiken' aan koffiearoma kan RIKILT biologische van reguliere koffie onderscheiden.

Biologische koffie is voor de consument niet van gewone koffie te onderscheiden. Maar die koffie is wel duurder en dat is verleidelijk voor fraudeurs.

Wageningse onderzoekers ontwikkelden een test die biologische koffie van reguliere kan onderscheiden. Zij analyseerden daartoe het karakteristieke patroon van vluchtige stoffen van de koffie en vergeleken die met andere koffiesoorten. De test biedt autoriteiten de mogelijkheid snel en efficiĆ«nt frauduleuze praktijken aan te tonen zodat de consument erop kan vertrouwen zuivere koffie te drinken. Zo werkt Wageningen UR aan de kwaliteit van leven. 

Ons onderzoeksteam zoekt naar fingerprints van natuurlijk-voorkomende stoffen in voedingsmiddelen die kenmerkend zijn voor het product, productiewijze of –herkomst zodat de authenticiteit van die producten vastgesteld kan worden.
Saskia van Ruth, Hoogleraar Voedselauthenticiteit, RIKILT Wageningen UR

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Relevante links

Publicaties