Cursus Toegepaste statistiek

Cursus toegepaste statistiek - 8 dagen (Vol)

Wetenschappelijk onderzoek kan niet zonder toegepaste statistiek. Deze cursus richt zich op het toepassen van statistische methoden en modellering in de life sciences.

Een goede statistische achtergrond helpt bij het effectief opzetten van onderzoek en het beantwoorden van de relevante onderzoeksvragen. Door de beschikbaarheid van statistische software zijn onderzoekers in staat om zelfstandig complexe vraagstukken op te lossen. Het is daarbij essentieel dat in elke fase van het onderzoek de juiste keuzen worden gemaakt.

Georganiseerd door Wageningen Academy, Wageningen Plant Research
Datum ma 16 januari 2017 tot en met di 28 maart 2017
Locatie Wageningen Campus

Statistiek cursus met voorbeelden uit de life sciences

In deze cursus ligt het zwaartepunt op het toepassen van statistische methoden en modellering op voorbeelden uit de life sciences (plant, dier, voeding en groene ruimte). De theoretische onderbouwing ontbreekt waar nodig is niet, maar de nadruk ligt op het aanleren van het begrip welke statistische technieken nodig zijn om het experiment of onderzoek zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Proefopzetten, van eenvoudig tot complex, variantie analyse en gegeneraliseerde lineaire regressie modellen komen uitgebreid aanbod. Het hoe en waarom van verschillende statistische analyse methoden wordt uitgelegd en geoefend tijdens de computer practica.

Het boek Statistiek voor onderzoekers (2010), door SLGE Burgers en JH Oude Voshaar, wordt uitgereikt en wordt gebruikt tijdens de cursus en voor zelfstudie.

Doelgroep

De cursus is bestemd voor onderzoekers (hbo- of wo-niveau), werkzaam in het bedrijfsleven, bij de overheid of onderzoeksinstituten en voor docenten in het hoger (agrarisch) onderwijs. Mocht u twijfelen of u tot de doelgroep behoort of over de juiste voorkennis beschikt, neem dan gerust contact met ons op!

Resultaat

Het doel van deze cursus is om de algemene principes van proefopzet, data-analyse en modellering uiteen te zetten. Verschillende statistische methoden worden geïllustreerd met voorbeelden uit de life sciences. Na afloop van de cursus kan de onderzoeker hetgeen geleerd is toepassen in het eigen onderzoek.

Het volledige programma kunt u vinden in de flyer:
- Download de cursus flyer

Cursusleiding

Ir. SLGE (Saskia) Burgers, Wageningen University & Research, Wageningen Plant Research (Biomedis).