Studentinformatie

Vergelijk de master Food Technology

Over de master Food Technology

De master Food Technology is de enige academische opleiding op het gebied van levensmiddelentechnologie in Nederland. De opleiding is specialistisch opgezet en studenten kunnen kiezen uit negen verschillende specialisaties: Food Biotechnology, Dairy Science & Technology, Ingredient Functionality, Product Design, Sustainable Food Process Engineering, Gastronomy, Food Innovation & Management, en twee internationale specialisaties: Sensory Science en European Masters in Food Studies. Bij alle specialisaties volg je één jaar specialistische vakken en doe je één jaar onderzoek via een afstudeeropdracht aan de universiteit en een stage buiten de universiteit.

Vergelijk de master Food Technology met soortgelijke opleidingen in Nederland

Een soortgelijke opleiding bestaat niet in Nederland.

Verschillen tussen de master Food Technology en verwante opleidingen aan Wageningen University

Er zijn vier Wageningse masteropleidingen die raakvlakken hebben:

  • Master Food Quality Management. Met deze opleiding richt je je vooral op kwaliteitssystemen in de levensmiddelenindustrie. Aangezien er aan productontwikkeling altijd een duidelijk kwaliteitsaspect zit, zijn er diverse raakvlakken. Maar bij Food Quality Management richt je je minder op het product.
  • Master Food Safety. Deze opleiding richt zich op microbiologie, toxicologie en wetgeving. Aangezien deze aspecten essentieel zijn bij alle levensmiddelen liggen er dus duidelijk raakvlakken, maar bij Food Safety richt je je minder op het product dan bij Food Technology.
  • Master Biotechnology. Zowel binnen Food Technology als Biotechnology kun je de specialisatie Food Biotechnology volgen. Binnen Food Technology ligt de nadruk meer op het product, bij Biotechnology meer op het proces.
  • Master Nutrition and Health. Zowel binnen Food Technology als Nutrition and Health kun je de specialisatie Sensory Science volgen. Binnen Nutrition and Health ligt de nadruk meer op de menselijke kant van de sensoriek, bij Food Technology meer op de product- en chemische kant van de sensoriek.
> ga terug naar de opleiding Food Technology