Hoe draagt u bij aan de gezondheid van uw werknemers?

Voor bedrijf en werknemer is gezondheid van vitaal belang. Laag ziekteverzuim, energieke collega’s en verhoogd werkplezier lijken een sterke relatie te hebben met gezondheid. Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. U, als werkgever, kunt uw werknemers op de werkvloer stimuleren in het maken van een gezondere keuze. Hoe? Daar gaan wij graag met u over in gesprek.

• Wageningen University & Research onderzoekt hoe werknemers op het werk gezonder kunnen eten. Dit doen wij in nauwe samenwerking met de werkgever en werknemers, en waar mogelijk de cateraar en leverancier. Wij voeren actiegericht onderzoek uit, zodat we snel kunnen zien welke interventies wel en niet werken in een bepaalde setting. Zo komen we in drie stappen (ontwerp, uitvoering en evaluatie) tot de best passende interventie, waarmee u ook na het onderzoek verder kunt. Een mooi voorbeeld is ons onderzoek naar het aanbieden van snackgroenten tijdens vergaderingen. Via deze eenvoudige ingreep krijgen werknemers al 30% van hun dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten binnen.

Actiegericht onderzoek

Wageningen University & Research onderzoekt hoe werknemers op het werk gezonder kunnen eten. Dit doen wij in nauwe samenwerking met de werkgever en werknemers, en waar mogelijk de cateraar en leverancier. Wij voeren actiegericht onderzoek uit, zodat we snel kunnen zien welke interventies wel en niet werken in een bepaalde setting. Via 3 stappen, ontwerp, uitvoering en evaluatie, komen wij samen met u tot de beste interventie. Deze kunt u vervolgens makkelijk toepassen in uw organisatie.

Snackgroenten tijdens vergaderingen

Dit onderzoek deden we in samenwerking met Greenco, Albron, FMHaaglanden, Bayer/Nunhems en GroentenFruit Huis. Foodserviceorganisatie Albron biedt nu, naar aanleiding van het onderzoek, structureel snackgroenten aan in bedrijfsrestaurants en vergaderruimtes.

De positieve uitkomst van dit onderzoek heeft voor ons bevestigd dat we door het aanbieden van snackgroenten tijdens vergaderingen en tijdens de lunch in onze bedrijfsrestaurants, daadwerkelijk bijdragen aan het verhogen van de groenteconsumptie.
Michel du Crocq, conceptmanager bij Albron
Aanbieden snackgroenten tijdens vergaderingen stimuleert groenteconsumptie