Foto's en video's

Bekijk de hoogtepunten van Wetenschapsknooppunt Wageningen University en Food Valley Scholennetwerk in beeld en geluid. Met de tijd wordt deze pagina verder aangevuld. Heb jij (rechtenvrije) foto's van hoogtepunten uit het verleden van WKWU en FVSN die een plekje op deze pagina verdienen? We horen het graag via foodvalleynetwerk@wur.nl.

Kinderuniversiteit 2018

Kinderuniversiteit 2018.jpg

Tweehonderd nieuwsgierige kinderen vulden 3 oktober 2018 de zalen waar Louise Fresco tijdens de officiĆ«le openingsceremonie meteen alle tongen, en enthousiasme, losmaakte. Op hun beurt zongen de kinderen 'lang zal ze leven' voor haar en de 100-jarige WUR. In de colleges wisten Clara Belzer en Gosse Schraa de kinderen volop te boeien en aan het denken te zetten over microben in je lijf en daarbuiten. 

Proefschrift effecten van outreach op de motivatie van leerlingen

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan


Wageningen University bereikt jaarlijks via Wetenschapsknooppunt en Food Valley Netwerk VO-HO meer dan 15.000 leerlingen en docenten in het basis- en voortgezet onderwijs. Annemieke Vennix vertelt in deze video over de effecten van outreach op de motivatie van leerlingen.

Kinderuniversiteit 2020

Kinderuniversiteit 2020

De kinderuniversiteit die plaatsvond op 9 oktober, stond dit jaar in het teken van Algen. Maar liefst 150 kinderen kregen college van prof. dr. Maria Barbosa over het thema Algen. En een speciaal moment, want het Wetenschapsknooppunt is 10 jaar geleden tijdens de eerste kinderuniversiteit begonnen. Het evenement vond dit jaar vanwege corona niet plaats op de campus, maar in Fletcherhotel de Wageningsche Berg.

FVSN-Jaaragenda

FVSN-Jaaragenda

Sinds 2013 werd in het najaar de Food Valley Scholenconferentie georganiseerd. Na de conferentie van 2017 besloten wij om het heel anders aan te pakken. Het idee achter de jaaragenda is dat binnen de scholen al enorm veel interessante en inspirerende activiteiten worden georganiseerd. Daar willen wij graag alle docenten uit ons scholennetwerk van mee laten profiteren. Bij elkaar in de keuken kijken en leren van elkaar, dat is wat wij met de FVSN-Jaaragenda beogen te doen. In 2018 vond op Pantarijn MHV de de kick-off van de jaaragenda plaats.