Product of dienst

Cambridge Certificates

Een Cambridge Certificate is een wereldwijd erkend diploma Engels.

Wij bieden de volgende Cambridge cursussen aan:

 • B1 Preliminary
 • B2 First
 • C1 Advanced
 • C2 Proficiency

De lessen vinden plaats op de campus van Wageningen University & Research, in het Forumgebouw.

Doelgroep

De cursus is geschikt voor iedereen die de Engelse taal beheerst op minimaal een B1 niveau (CEFR) en zowel schriftelijke als mondelinge vaardigheden op professioneel niveau moet inzetten. Ook helpen de Cambridge cursussen de Engelse taalvaardigheid te vergroten van studenten en docenten die Engelstalige studieprogramma's of tweetalig onderwijs volgen.

  Inhoud

  In de cursussen is veel aandacht voor functioneel taalgebruik. Het programma besteedt aandacht aan alle vaardigheden:

  1. leesvaardigheid
  2. schrijfvaardigheid
  3. luistervaardigheid
  4. spreekvaardigheid

  De leesteksten komen onder meer uit kranten, informatiebrochures, brieven of tijdschriften. Schrijfopdrachten kunnen bestaan uit formele en informele brieven, essays, memo’s of rapporten. Ook de luister- en spreekopdrachten zijn heel divers en geënt op actuele onderwerpen en situaties.

  Opzet

  De cursussen bestaan uit 16 bijeenkomsten van 2 uur. Naast de lesuren dient u 2 tot 4 uur per week te besteden aan zelfstudie voor het bereiken van het gewenste niveau.

  Data en tijden

  Deze cursussen worden jaarlijks aangeboden in maart en september. De volgende ronde cursussen worden aangeboden in maart 2020. Zodra we de exacte data en tijden weten, publiceren we dat hier zo snel mogelijk.

  Afronding en certificaat

  Na de cursus worden de vaardigheden van de cursisten getoetst tijdens het officiële Cambridge examen. Dat kunnen cursisten op eigen gelegenheid gaan doen. Het behaald certificaat is hun leven lang geldig en wordt internationaal erkend. De kosten van het examen bedragen € 230,- per kandidaat. Als u de cursus doet in het kader van Taalbeleid WUR, dan is examen doen verplicht en komen de kosten voor het examen ten laste van uw werkgever.

  Als u 80% van de lessen aanwezig bent geweest krijgt u een Certificate of Attendance.

  Cursusmateriaal

  B1 Preliminary:

  • PET Result Student’s Book (OUP)
   ISBN: 978-0-19-481715-8

  B2 First:

  • First Result Student’s Book with Online Practice.
   ISBN: 9780194511926

  C1 Advanced:

  • Advanced Result Student’s Book.
   ISBN: 9780194502856

  C2 Proficiency:

  • Cambridge English Proficiency Masterclass.
   ISBN: 9780194705240

  Kosten

  Medewerkers en studenten van Wageningen University & Research krijgen 10% korting op onderstaande bedragen. Het cursusmateriaal is niet bij de prijs inbegrepen.

  Regulier Werknemers
  B1 Preliminary € 775,- € 697,50
  B2 First € 775,- € 697,50
  C1 Advanced € 895,- € 805,50
  C2 Proficiency € 895,- € 805,50
  • Exclusief cursusmateriaal
  • U kunt bij ons niet met contant geld betalen.

  Voorafgaand aan inschrijving: placement test

  Om plaatsing in de juiste cursus te waarborgen, is het voor nieuwe cursisten verplicht een gratis placement test (Oxford Online Placement Test) te komen maken. U kunt zich niet inschrijven voor de cursus zonder een OOPT-score. Maak een afspraak via de online agenda.

  Instapeis per cursus:

  Cursus Instapeis
  B1 Preliminary 40
  B2 First 60
  C1 Advanced 80
  C2 Proficiency 100

  Let op: u kunt zich online niet uitschrijven. Indien u niet op de gemaakte afspraak kunt komen, laat dat ons s.v.p. weten door te mailen naar into@wur.nl.

  U hoeft de Oxford Online Placement Test niet te maken als u:

  • Zich wilt inschrijven voor Cambridge First, en het officiële Cambridge Preliminary examen hebt afgerond met minimaal een grade C
  • Zich wilt inschrijven voor Cambridge Advanced, en het officiële Cambridge First examen hebt afgerond met minimaal een grade C
  • Zich wilt inschrijven voor Cambridge Proficiency, en het officiele Cambridge Advanced examen hebt afgerond met minimaal een grade C