Intensieve wintercursus Social Dutch 1 - NIET GEBRUIKEN!

Ben je een buitenlandse student aan Wageningen University & Research en zou je graag Nederlands willen leren spreken met jouw medestudenten en docenten, of een eenvoudig gesprek voeren met jouw buren? Dan is onze intensieve Social Dutch 1 wintercusus echt iets voor jou!

Deze cursus wordt volledig online gegeven met behulp van de Virtual Classroom in Brightspace.

Doelgroep

De cursus is voor studenten die nog geen of zeer geringe kennis van het Nederlands hebben en Nederlands willen leren voor sociale doeleinden.

Instapniveau: A0 (CEFR)

Eindniveau: Op weg naar A1 (CEFR)

Inhoud

Het belangrijkste doel van deze cursus is om te leren communiceren in het Nederlands. Voorbeelden van onderwerpen en situaties die worden behandeld, zijn: jezelf voorstellen, persoonlijke informatie uitwisselen, aanspreekvormen, formeel en informeel taalgebruik, informatie over vervoer, iets bestellen in cafés en restaurants, iets kopen en betalen in winkels, afspraken maken en typisch Nederlandse cultuurkenmerken. Grammatica is ondergeschikt aan communicatieve vaardigheden en woordenschat. Alleen de beginselen van de grammatica zoals zinsstructuur en werkwoordvervoegingen in de tegenwoordige en voltooid tegenwoordige tijd zullen worden behandeld.

Planning

De intensieve wintercursus duurt 2 weken. Elke dag krijg je 2 uur en 15 minuten les in een 'virtual classroom'. Daarnaast moet je rekening houden met gemiddeld 25 uur zelfstudie om het gewenste niveau te behalen.

Dates Day Time
7 December Monday 18.00-20.15
8 December Tuesday 18.00-20.15
9 December Wednesday 18.00-20.15
10 December Thursday 18.00-20.15
11 December Friday 18.00-20.15
14 December Monday 18.00-20.15
15 December Tuesday 18.00-20.15
16 December Wednesday 18.00-20.15
17 December Thursday 18.00-20.15
18 December Friday 18.00-20.15

Cursusmateriaal

De Opmaat, ISBN: 978-908-5067238

Let op: Indien je het boek tweedehands koopt, moet je rekening houden met 10 euro aan extra kosten voor het kopen van een inlogcode via de uitgeverij. Met de inlogcode krijg je toegang tot digitaal materiaal. Je hebt toegang nodig tot dit materiaal om huiswerkopdrachten te kunnen doen.

Certificering

Na het afronden van de cursus ontvang je een certificaat van Wageningen in’to Languages, mits je minimaal 80% van de lessen aanwezig bent geweest.

Kosten (excl. cursus materiaal)

Intensieve wintercursus Social Dutch 1 Free*

De cursussen Social Dutch 1 & 2 zijn onderdeel van de Pilot gratis cursussen Social Dutch voor studenten.
Deze zijn gratis voor Master- en Bachelorstudenten die 80% van de lessen (12 van de 15) aanwezig zijn geweest. Wanneer hiernaan niet is voldaan ontvangt de student na afloop van de cursus een factuur voor het cursusgeld.

Zie onze Algemene voorwaarden voor meer informatie.