Product of dienst

Intermediate Dutch 1 (online cursus)

De cursus Intermediate Dutch 1 gaat verder waar Basic Dutch 2 ophoudt. De cursus is met name geschikt voor taalleerders die hun Nederlands voor sociale doeleinden willen verbeteren.

Deze cursus wordt volledig online gegeven met behulp van de Virtual Classroom in Brightspace.

Cursusniveau

Startniveau: A1 (CEFR)
Eindniveau: A2 (CEFR)

Inhoud

Intermediate Dutch 1 is een praktijkcursus. De nadruk ligt op mondelinge communicatie in het Nederlands. Onderwerpen zijn meer algemeen dan persoonlijk, zoals onderwijs en werk, en praten over het verleden en je toekomstplannen. Daarnaast wordt je woordenschat uitgebreid en train je je luister- en leesvaardigheid. De basisgrammatica wordt herhaald en uitgebreid tot een hoger niveau dan in Basic Dutch 1 en 2, maar blijft ondergeschikt aan de communicatievaardigheden en woordenschat.

Planning

Deze cursus bestaat uit 14 lessen*. Eenmaal per week is er een les van 1,5 uur. Naast de lessen besteed je elke week 2 of 3 uur aan huiswerk om het gewenste niveau te bereiken.

Minimale aantal studenten: 8

Maximale aantal studenten: 15

* De lessen die worden afgezegd wegens afwezigheid van de docent worden aan het einde van de cursus ingehaald.

Data en tijden

Startdatum Einddatum Dag Tijd
2 maart 15 juni dinsdag 18.30-20.00

Cursusmateriaal

De Opmaat, ISBN: 9789085067238

Dit boek is beschikbaar bij de WUR-shop op de Wageningen University & Research Campus, in het Forumgebouw.

Certificaat

Na het afronden van de cursus ontvang je een certificaat van Wageningen in’to Languages, mits je minimaal 80% van de lessen aanwezig bent geweest. Wil je verder werken aan je taalvaardigheid? Je kunt doorstromen naar het volgende niveau. Twijfel je of je het juiste niveau hebt om door te stromen naar Intermediate Dutch 2? Doe dan hier de niveauchecker.
Om de niveauchecker te doen moet je twee geluidsfragmenten downloaden:
- Audio fragment 1
- Audio fragment 2

Cursusgeld*

Voor inschrijving

Voor de cursus Intermediate Dutch 1 voor studenten is enige voorkennis vereist. Als je hebt deelgenomen aan Basic Dutch 2, word je zonder intakegesprek tot Intermediate Dutch 1 toegelaten. Studenten die al enige kennis van het Nederlands hebben maar niet hebben deelgenomen aan Basic Dutch 2, kunnen een afspraak maken voor een online gesprek om te bepalen welk niveau geschikt is.