Ontwerpatelier II

Het verduurzamen van de productie van onze eieren is een hele uitdaging. Maar waar hebben we het over bij ‘duurzaamheid’? En bij integraal duurzaam; hoe zorg je ervoor dat alle meningen, eisen en behoeften worden meegenomen in het ontwerp? Hieronder gaan we hierop in.

In het tweede ontwerpatelier ging een klein, maar slagvaardig, gezelschap verder waar het eerste ontwerpatelier was geƫindigd. Tijdens een aantal intensieve sessies verspreid over het hele land zijn de concept ontwerpen door dierenarts Roland Bronneberg, systeembouwer Ronald Kuijken, pluimveehouder Roelof Pol, architect Jasper van Ruth, student Biosystems Engineering Hendrik Kemp en projectteam Well-Fair Eggs in meer detail uitgewerkt. Leidraad daarbij was wat er gedaan kan worden om de doelstellingen van een integraal duurzaam eierproductiesysteem te realiseren. Daar komen twee verschillende, vernieuwende vormen uit: Eggsphere en Eggventure.

Het ontwerpteam van ontwerpatelier II gaf eind maart al feedback op de concept-ontwerpen. Ook andere experts uit de productieketen en wetenschap zijn geconsulteerd voor kennisuitdieping op punten waar dat nodig was. Inmiddels zijn deze verder ontwikkeld tot de eindresultaten.