Nieuws

Doctoral Service Centre: de nieuwe naam van het PhD office

Gepubliceerd op
31 mei 2023

Vanaf 1 juni verandert het PhD office van naam en gaat verder als Doctoral Service Centre. De WUR heeft ruim 2000 promovendi. Het is een grote groep met uiteenlopende aanstellingen, achtergronden en behoeften. Wij ondersteunen de PhD opleiding al jaren organisatorisch. We adviseren promovendi en hun begeleiders over de procedures rondom de PhD opleiding en helpen hen wegwijs te worden binnen én buiten de WUR.

Sinds afgelopen jaar biedt de WUR ook de mogelijkheid om een Engineering Doctorate (EngD) te behalen. Tijdens een EngD verzamelt een kandidaat wetenschappelijke kennis en vertaalt die naar een innovatief design. Met de komst van deze nieuwe opleiding zijn onze diensten uitgebreid. Hierdoor dekt de oude naam de lading niet meer en gaan wij verder onder de naam Doctoral Service Centre.

Nieuwe naam

Voor veel promovendi en EngD-kandidaten is Wageningen een nieuwe stad en Nederland vaak een nieuw land. Prof.dr.ir. Wouter Hendriks, Dean of Research: “Iedere promovendus is uniek. Het Doctoral Service Centre helpt kandidaten met praktische zaken zoals de toelating en visumaanvraag, maar organiseert ook cursussen, de beoordeling van het proefschrift of eindverslag en de verdediging.”. Het doorlopen van een PhD of EngD programma is een hoop werk. Het Doctoral Service Centre laat de procedurele kant hiervan zo soepel mogelijk verlopen.”