News

Student Challenges laten je meewerken aan een betere wereld

Published on
May 25, 2021

Als student in Wageningen heb je waarschijnlijk een bepaalde mindset: je wilt de wereld een beetje beter maken. Dat doe je straks in je toekomstige baan, maar ook nu al kun jij je bijdrage leveren aan ons Wageningse doel: ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’.

Regelmatig organiseren we student challenges waarin we je uitdagen nu al met innovatieve ideeën en oplossingen te komen. Bijvoorbeeld zoals in de ReThink Protein Challenge '2.

We are still overwhelmed how much it changed our lives in such a short time. The chances offered to students all around the world through the competition are unique and truly amazing.
Team SWAP, winner category Ideation - ReThink Protein '1

ReThink Protein Challenge '2

In januari 2021 hebben maar liefst 49 teams van 41 universiteiten in 18 landen (en uit 5 continenten) zich aangemeld voor deze wedstrijd. De uitdaging: kom met een bedrijfsidee of prototype dat helpt om 9 miljard mensen van voldoende eiwitten te voorzien op een manier die gezond, betaalbaar en goed voor onze planeet is.

Benieuwd wat voor een ideeën de deelnemers hebben? Kijk dan op de website van ReThink Protein. Op 3 juni worden de drie finalisten bekendgemaakt tijdens een aflevering van de Protein Shift Series. Deze drie strijden tijdens de grote finale op 25 juni om de winst.

“You see the enthusiasm of the students. It is a new way of doing education!
Prof. dr. ir. Tiny van Boekel, Wageningen University & Research

Naast goed voor de wereld, ook goed voor jou

Als deelnemer help je niet alleen mee aan daadwerkelijke oplossingen om te zorgen dat iedereen ter wereld voldoende te eiwitten binnen krijgt, je krijgt ook toegang tot coaches uit het bedrijfsleven en de academische wereld. Zij kunnen je helpen bij het ontwikkelen van je idee. Naast goed voor de wereld, kan meedoen aan dit soort challenges dus ook een boost aan je carrière geven. Dit geldt voor alle student challanges.

The coaches from various companies have helped me a lot.
Jasmine Barwari, Team All Gaens, finalist - ReThink Protein '1