Information for Dutch students

Relevante bachelor opleidingen


Toelating is mogelijk als je een relevante bachelor opleiding hebt gedaan zoals bijvoorbeeld WO Biologie, BSc Environmental sciences, BSc Science, HBO Aquatische ecotechnologie (Hogeschool Zeeland), HBO Toegepaste Biologie, HBO Kust- en zeemanagement (VHL), HBO Land- en watermanagement, HBO milieukunde, HBO laboratorium onderwijs. Daarnaast kun je ook met andere relevante bachor opleidingen mogelijk toegelaten worden.


Minor marine living resources


Het is wel een pre als je een aantal vakken op met aquatische/mariene onderwerpen hebt gedaan tijdens je bachelor. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door de minor Marine living resources die van februari tot juli aan Wageningen Universiteit wordt gegeven te volgen. Als je de minor wil gebruiken om je voor de bereiden op de MSc Aquaculture and marine living resources, dan is het handig om voordat je eraan begint contact op te nemen met de opleidingsdirecteur (Marjolijn Coppens). Zo nodig kan de samenstelling van de minor dan aangepast worden, opdat de doorstroming naar de MSc Aquaculture and marine living resources zo goed mogelijk is.


Schakelprogramma


Als je niet over voldoende voorkennis beschikt, dan kun je een schakelprogramma doen. Het schakelprogramma om toegelaten te kunnen worden tot de MSc Aquaculture and marine resource management is maximaal 30 ects.  Om toegelaten te worden tot het MSc programma Aquaculture and marine resource management moet het schakelprogramma binnen één jaar afgerond worden. Tenzij je door een overmacht situatie een tijdje niet hebt kunnen studeren. Om te beoordelen of je toegelaten kunt worden tot het schakelprogramma ter voorbereiding op de MSc kun je het beste beginnen aan de toelatingsprocedure.


Overige vragen over toelating


Voor verdere vragen kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met de opleidingsdirecteur van de MSc Aquaculture and marine resource management, Marjolijn Coppens (marjolijn.coppens@wur.nl).