edX

Virtual Exchange

Volg een online cursus aan een van de topuniversiteiten ter wereld en verdien studiepunten. Je kunt de online cursus opnemen in het vrije deel van je BSc-/MSc-opleiding.

Virtual Exchange is voornamelijk in het Engels

Zorg dat je Engelse pagina bekijkt voor up-to-date informatie.

Wat is 'Virtual Exchange'?

Het is eigenlijk heel eenvoudig: je volgt een van de onderstaande gratis online cursussen en verdient daarmee studiepunten op je eigen universiteit. De meeste cursussen worden beoordeeld op basis van een eindtoets door de universiteit zelf die de cursus organiseert.

Voordelen van Virtual Exhange

  • Het is gratis, online en flexibel
  • Volg cursussen van Wageningen University & Research of andere topuniversiteiten
  • Je doet online onderwijservaring op
  • Je kunt je portfolio uitbreiden en daarbij je eigen interesses volgen
  • Je maakt contact met andere studenten
  • De toets maak je aan je eigen universiteit

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Lijst met online cursussen

Ga direct naar de lijst met online cursussen voor virtueel uitwisselen.

Hoe kan ik me aanmelden?

Voor de online cursussen van Wageningen University & Research geldt dat je je kunt aanmelden via OSIRIS. Je wordt dan naar een Brightspace-omgeving geleid met alle benodigde informatie om je op weg te helpen.

Voor online cursussen aan externe universiteiten kun je je aanmelden via het aanmeldingsformulier. Houd wel rekening met het volgende:

  • Zorg ervoor dat je weet wat er van je wordt verwacht (studielast, vereiste voorkennis, beoordeling) en maak tijd vrij in je agenda voor de cursus
  • De online cursus moet worden goedgekeurd door de examencommissie om er studiepunten voor te krijgen, dus neem contact op met je studieadviseur voordat je je aanmeldt voor de cursus
  • Studiepunten worden alleen toegekend na afronding van de online cursus en na een positieve eindbeoordeling
  • Het aantal beschikbare plaatsen voor elke online cursus is beperkt

Cursussen van Wageningen University & Research kunnen op elk gewenst moment in het jaar worden gestart. Let er wel op dat vakaanmelding daarvoor verloopt via OSIRIS en enkel mogelijk is in de aanmeldperiodes zoals deze staan vermeld in de agenda. Mocht je hierdoor problemen ervaren, neem dan contact met ons op.

Heb je vragen of wil je meer informatie over Virtual Exchange raadpleeg dan de Veelgestelde vragen. Kom je er niet uit, dan kun je contact opnemen via het contactformulier rechtsbovenin.

Er worden elk semester nieuwe cursussen toegevoegd, dus hou het in de gaten!