News

Gemengde teams nodig voor vervolg curriculum.nu

Published on
November 20, 2019

Een wetenschappelijke adviesgroep liep de afgelopen twee jaar mee met de ontwikkelteams van Curriculum.nu. Haar feedback werd opgenomen in de voorstellen die op 10 oktober 2019 aan minister Slob werden aangeboden. Didactief sprak met Perry den Brok, lerarenopleider aan de Wageningen Universiteit en voorzitter van de adviesgroep over deze notitie.

Begin 2019 sprak de wetenschappelijke adviesgroep publiekelijk haar zorgen uit over het ontwikkelproces. Vraag is of die zorgen nu zijn weggenomen? ‘Er ligt nu een mooie aanzet voor nieuwe vakinhoud, maar niet al onze zorgen zijn weggenomen,’ aldus Den Brok. ‘De ontwikkelteams hadden natuurlijk een erg zware opdracht en hebben van veel kanten feedback gehad op hun werk. Ze moesten moeilijke keuzes maken en dat is soms lastig gebleken. Er zit nu wel meer samenhang in de producten dan aan het begin van het traject: in verschillende leergebieden zijn bijvoorbeeld bredere vaardigheden uitgewerkt, maar er zijn ook behoorlijke verschillen tussen de ontwikkelteams. We denken dat de mogelijkheden tot samenhang nóg beter benut kunnen worden.’

Het hele artikel kunt u lezen op de website van didactiefonline of in het artikel in de november 2019 editie van de Didactief.