We pendelen bijna elke dag van en naar studie of werk en reizen vaak voor zaken. Hoe kunnen we zo duurzaam mogelijk reizen? En hoe beheert WUR deze verkeersstroom?

WUR heeft een Mobiliteitsvisie 2030 gelanceerd waarin de nadruk ligt op het stimuleren van duurzame vervoersmogelijkheden zoals fiets en openbaar vervoer en het ontmoedigen van reizen per auto of vliegtuig. Ook wil WUR alle vervoersmogelijkheden zo duurzaam mogelijk maken door bijvoorbeeld het aanbieden van elektrische deelauto’s als onderdeel van Mobility as a Service – lees er hier meer over.

Inline image – 1000 x 431px@2x.jpg

De WUR-reischeck voor zakenreizen

Wij faciliteren en stimuleren het gebruik van videoconferencing als het nieuwe normaal. Is het tot nodig om cop reis te gaan, dan heeft WUR een reischeck voor zakelijk reizen die verder gaat dan het advies om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen. Korte vluchten worden actief ontmoedigd en het boeken van een treinreis wordt makkelijker gemaakt. Treinreizen zijn de standaard voor bestemmingen binnen Europa met een reistijd van minder dan 6-8 uur.

WUR Travel Check
WUR Travel Check

De ambitie is om de CO2-uitstoot van al het WUR-vervoer jaarlijks met minimaal 2% te verminderen. De introductie van de WUR-reischeck viel samen met het begin van de coronacrisis in maart 2020, waardoor het onmogelijk is om aan te geven wat het effect van dit beleid tot nu toe is geweest.

Dus wat kun jij doen? Denk altijd eerst na of een vergadering via videoconferencing kan. Als het antwoord nee is, zoek dan naar de meest duurzame manier om van A naar B te reizen. De reischeck vind je hier.