Workshop

Playfulness & creativity

*This training course will be in DUTCH.*

Moet jij van jezelf voortdurend nuttig bezig zijn? Denk je veel na en laat je gedachten moeilijk los? Voel je je schuldig als je even iets voor jezelf doet? Gewoon, omdat je het leuk vindt?

Continue een doel najagen gaat niet alleen ten koste van je plezier en je prestatie, maar ook van je creatieve vermogen. Het is waardevol om tijd vrij te maken om te spelen. Dat is waar creatieve ideeën ontstaan.

Wil jij je creativiteit opwekken of oprekken? Wil je je leven en studie lichter of boeiender maken en je problemen transformeren in nieuwe kansen? Lees dan verder en schrijf je in voor de – Nederlandstalige - training Playfulness en Creativiteit.

Organised by Student Training & Support
Duration
Venue Face-to-Face on Wageningen Campus in Atlas, t.b.d.

Leer te vertrouwen op je creativiteit en speelsheid te integreren in je dagelijks leven.

Regels breken en fouten maken

Deze training spoort je aan om in de ‘speelmodus’ te komen en anders te kijken naar jouw dagelijkse praktijk. We gaan regels breken, fouten maken en we maken bewust contact met onze gedachten en gevoelens met muziek, beweging en visualisaties.

Playfulness is een gezonde combinatie van inspanning en ontspanning. Het brengt je in contact met jezelf; je weet beter wat goed voor je is. Ook geeft het je inzichten en brengt je op nieuwe ideeën.

Met iedere oefening train je andere vaardigheden zoals: fantaseren, patronen doorbreken/iets anders proberen, nieuwsgierigheid, openheid/kwetsbaarheid, zonder oordeel waarnemen, lef/durven falen, samenwerken, structureren en kritisch denken.

Je hoeft geen kunstzinnige ambities of talenten te bezitten om te leren van kunst en om te ontdekken hoe zowel kunstenaars als wetenschappers een zelfde creatief proces doorlopen. 

Over de training

Sessie 1: Anders kijken, zonder oordeel waarnemen, regels breken
Sessie 2: Anders denken/creatieve denktechnieken, fouten maken
Sessie 3: Anders doen, kunst als middel, zelfexpressie
Sessie 4: Jouw eigen unieke speelveld bepalen  

De oefeningen zijn gebaseerd op o.a. de boeken Speel Skills van Vincent Mirck en Playmode van Barbara Tammes. Waar mogelijk pas je de oefeningen toe op jouw eigen verlangens en wensen.  

Voor wie is deze training?

NL-talige WUR studenten die hun dagelijkse praktijk creatiever en speelser willen vormgeven en daardoor meer persoonlijke vrijheid ervaren.

Practische informatie

Groepsgrootte Maximaal 10 deelnemers
Taal Nederlands
Aantal bijeenkomsten vier sessies van 2 uur
Kosten Gratis; aangeboden door Student Training & SUpport