Presentation

Themapresentatie Omgeving 21.00 uur

Binnen dit thema vergelijken we de opleidingen waarin de natuurlijke omgeving centraal staat. Denk bijvoorbeeld aan het landschap, water en het klimaat.

Organised by Wageningen University
Date

Mon 9 November 2020 21:00 to 21:30

Checklist

  • Gebruik het liefst Chrome en anders Firefox
  • Als je oortjes of een koptelefoon hebt, gebruik die dan. Dat geeft minder echo als er een vraag gesteld wordt.
  • Klik 10 minuten voor aanvang op "Ga naar de presentatie" en daarna op 'Enter meeting room'.
  • Mute je video en microfoon, tenzij er van je wordt gevraagd deze aan te doen.

Technische problemen?

Als je niet een microfoon symbool ziet betekent het dat niemand je kan horen. Klik dan op het telefoon icoontje om je audio aan te zetten.

Nog steeds problemen? Bel 06 12949512 en wij helpen je verder.

Opleidingen in dit thema

Environmental Sciences

Hoe kunnen we met 7 miljard mensen op aarde ons leefmilieu gezond houden? Dat leer je bij de interdisciplinaire opleiding Environmental Sciences. Je leert milieuvraagstukken zoals vervuiling, uitputting van natuurlijke hulpbronnen en klimaatverandering te onderzoeken vanuit een natuurwetenschappelijk en sociaalwetenschappelijk perspectief en hoe je duurzame oplossingen kunt identificeren of ontwerpen. Deze opleiding is volledig in het Engels.

International Land & Watermanagement

Droogte, erosie, overstromingen en slecht beheer van land en water bedreigen voedselproductie in grote delen van de wereld. In deze opleiding zoek je naar oplossingen voor die vraagstukken. Je combineert kennis uit technische en sociale wetenschappen. Je maakt plannen om land en water beter te gebruiken en onderzoekt de rol van de verschillende betrokkenen. En je kijkt naar de gevolgen voor bewoners van ingrepen zoals een dam, terrassen of een irrigatiestelsel. Daarbij vormt de hele wereld je werkterrein. International Land & Watermanagement is volledig in het Engels.

Landschapsarchitectuur en Ruimtelijke Planning

Als planner en ontwerper lever je een bijdrage aan de ontwikkeling van het landschap, plan je de toekomstige steden en het platteland en zorg je voor een goed milieu voor mens, plant en dier. Interessant? Doe dan de bachelor Landschapsarchitectuur en Ruimtelijke Planning in Wageningen.

Soil, Water, Atmosphere

In de bachelor Soil, Water, Atmosphere leer je over hydrologie, meteorologie en bodemkunde en de samenhang hiertussen. Wil je werken aan thema's als erosie, waterkwaliteit en waterberging, bodemkwaliteit en klimaatverandering vanuit een natuurwetenschappelijk perspectief? Kom dan de bachelor Soil, Water, Atmosphere studeren in Wageningen. Deze opleiding is volledig in het Engels.