Thesis subject

Ervaringen van kwetsbare vrouwen in sport-als-middel trajecten voor kwetsbare volwassenen

Kwetsbare mensen ervaren problemen met verschillende aspecten in het leven, zoals op het gebied van werk, gezondheid en vrijetijd. Uit onderzoek blijkt dat sporten kan bijdragen aan het ontwikkelen van competenties en vaardigheden, zoals doorzettingsvermogen, communicatievaardigheden en sociale vaardigheden. Daarom zou sport ingezet kunnen worden bij deze kwetsbare groep om te helpen bij het vinden van een baan en het verbeteren van mentale en fysieke gezondheid. Stichting Life Goals biedt sportprogramma’s aan voor kwetsbare mensen, om ze via sport in beweging te krijgen en te ondersteunen bij de problemen die zij ervaren. Denk hierbij aan dak- en thuislozen, (ex) verslaafden, vluchtelingen of mensen met psychiatrische problemen.

Het is echter de vraag wat de ervaringen zijn van vrouwen in sport-als-middeltrajecten voor kwetsbare volwassenen. Zijn deze ervaringen anders dan ervaringen die mannen hebben? Binnen dit traject is er een samenwerkings- mogelijkheid met de universiteit van Osaka (Japan). Het specifieke onderzoeksonderwerp en de onderzoeks opzet is nog in overleg te bepalen.

Geinteresseerd of wil je meer weten? Neem contact op met Guven Alarslan (guven.alarslan@wur.nl), Kirsten Verkooijen (kirsten.verkooijen@wur.nl) en Dico de Jager (dico.dejager@wur.nl) (met thesiscoordination.hso@wur.nl in the CC).

Duur: 6 maanden
Taal: Nederlands/Engels

Start Datum: In overleg

Lees meer over het project op de projectpagina van de WUR.