Internship

Noordzee Boerderij

Wij zijn Stichting Noordzeeboerderij. Wij werken, als non-profit organisatie, aan het versnellen en versterken van de Nederlandse zeewiersector. Via onze community brengen we bedrijven, ondernemers en andere organisaties bij elkaar om kennis te delen en nieuwe (demonstratie)projecten te ontwikkelen, onder andere op ons North Sea Innovation Lab (NSIL); een onafhankelijk test-site 12 km voor de kust van Scheveningen.

Waarom zeewier?

Zowel de klimaatcrisis als de groei van de wereldpopulatie dagen ons uit om nieuwe oplossingen te zoeken. De teelt van zeewier is hierin een buitengewone kans: om te groeien heeft zeewier geen landoppervlakte, zoet water of meststoffen nodig en is daarmee een van meest duurzame gewassen om te telen. Het is een zeer veelzijdig en voedzaam ‘gewas’ dat voor allerlei (duurzame) toepassingen gebruikt kan worden: als voedsel voor mens, dier en plant, als verpakkingsmateriaal en zelfs biogas. Azië verbouwt al langer zeewier op grote schaal; maar dat is niet lokaal en niet altijd zo duurzaam. Daarom werken we hier aan een sector die kwalitatief, veilig en lokaal zeewier teelt op natuurinclusieve en innovatieve wijze. Onze visie? Zeeboerderijen die de synergie tussen natuur, voedsel en energie nastreven, waarin zeewier wordt geteeld tussen de windmolens op zee, om meervoudig gebruik te maken van de ruimte op zee.

Wat ga jij doen?

Je draagt bij aan de zichtbaarheid van de Nederlandse zeewiersector en haar resultaten/impact. Ook versterk je onze positionering door sterke content te ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan: het ontwikkelen van content als onderdeel van de informatie- en nieuwsvoorziening aan onze community, het schrijven van artikelen en nieuwsberichten, het up-to-date houden van ledeninformatie, het activeren van onze socials en een actieve rol bij event- en workshoporganisatie. Hiervoor zoek je nauwe afstemming met de teamleden om op effectieve wijze informatie te verzamelen. Onze medewerker communicatie zal je primaire aanspreekpunt zijn.

Jouw profiel

 • Je bent een student WO of HBO met een passend profiel, denk aan Journalistiek of Communicatie;
 • Je hebt een hands-on mentaliteit en kunt goed zelfstandig te werk gaan;
 • Je bent sociaal en durft op mensen af te stappen;
 • Je hebt een vlotte pen met oog voor detail en de grote lijn, je hebt aantoonbare ervaring met Engelse taal.
 • Vanaf september ben je fulltime 6 maanden beschikbaar in Den Haag.

  Ons aanbod

  • Een uitdagende en afwisselende stage voor een unieke organisatie met een missie;
  • Een kleine organisatie met gemotiveerd team die naast praten ook echt doet;
  • Een fulltime bruto stagevergoeding vanaf €275 per maand.

  Interesse?

  We ontvangen je motivatiebrief (maximaal 1 pagina) en CV graag vóór 14 augustus per e-mail op info@noordzeeboerderij.nl. Meer weten over de inhoud of start van de stage? Mail Femke Prins via femke@noordzeeboerderij.nl of bel 06 411 45 470.